Hlavní obsah

Francouzští ragbisté mohou do čtvrtfinále MS nasadit i zotaveného kapitána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští ragbisté nastoupí do nedělního čtvrtfinále mistrovství světa i s kapitánem Antoinem Dupontem, který na šampionátu utrpěl zlomeninu lícní kosti. Šestadvacetiletá opora a hvězda týmu je tři týdny po operaci v nominaci na duel s obhájci titulu z Jihoafrické republiky na pařížském Stade de France.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Kapitán francouzských ragbistů Antoine Dupont dostal od lékařů svolení a bude moct zasáhnout do čtvrtfinále MS.

Článek

Nejlepší světový hráč za rok 2021 utrpěl zranění 21. září během utkání proti Namibii při srážce hlavami s protivníkem. Podstoupil chirurgický zákrok, ale už za osm dní se připojil k týmu, na začátku tohoto týdne dostal svolení ke kontaktnímu tréninku a nakonec jej lékaři uschopnili i pro ostrý zápas.

„Cítím se skvěle a připravený technicky i fyzicky. Myslel jsem si, že pro mě turnaj skončil, ale po operaci mi svitla naděje a pak jsem se dobře zotavil a měl několik týdnů na to všechno to zvládnout. Nemám obavy,“ řekl Dupont na tiskové konferenci.

Zápas francouzských a jihoafrických ragbistů zakončí v neděli čtvrtfinálový program. Už v sobotu se utkají v Marseille Wales s Argentinou a ve večerním duelu v Paříži trojnásobní mistři světa Novozélanďané s lídry světového žebříčku Iry. Nedělnímu šlágru bude předcházet utkání Anglie - Fidži. Francouzi - stejně jako Irové, Walesané a Angličané - prošli skupinovou fází bez porážky a na domácím šampionátu usilují o premiérový titul. Dosud byli třikrát druzí, naposledy v roce 2011.

Reklama

Související témata: