Hlavní obsah

Hadrava s Civitanovou bitvu o italský Superpohár prohrál

Verona

Volejbalisté Civitanovy s českým univerzálem Janem Hadravou nedosáhli na prestižní italský Superpohár. Dvouapůlhodinovou bitvu s Perugií prohráli ve Veroně 2:3, v rozhodujícím setu 14:16. Hadrava do zápasu, který krátce před startem ligy zahájil sezonu v Itálii, naskočil ve třetím setu a nasbíral pět bodů.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava.Archivní foto

Článek

Devětadvacetiletý český volejbalista do kádru úřadujícího šampiona Ligy mistrů přestoupil v květnu z polského Olsztyna. O pozici v základní sestavě bojuje s Lucemburčanem s polskými kořeny Kamilem Rychlickým a do klíčové páté sady nastoupil místo něj v základní šestce.

"Hrál jsem cca dva sety. Mrzí nás to, je frustrující, když to určitě mohlo být naopak. Na druhou stranu teď máme první zápas ligy a musíme si z toho vzít ponaučení," řekl Hadrava. S týmem ve Veroně zůstal přes víkend a proti domácímu klubu ligovou soutěž v pondělí zahájí.

Perugii dovedl k trofeji kubánský rodák s polským pasem Wilfredo León, jenž byl s 31 body hvězdou veronské bitvy, která skončila v sobotu krátce po půlnoci. Sledovalo ji 1237 diváků.

Perugia Superpohár obhájila, za poslední roky byla ve finále počtvrté. Civitanova má Superpoháry čtyři, naposledy jej slavila v roce 2014.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.