Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 3:1Havelková po návratu z písku pomohla volejbalistkám porazit Maďarky

Zkušená smečařka Helena Havelková po návratu z beachvolejbalu pomohla šestkové reprezentaci k výhře nad Maďarskem v přípravném utkání na srpnové mistrovství Evropy. Češky v Táboře zvítězily 3:1. V pátek týmy na stejném místě odehrají odvetu.

Článek

Bývalá kapitánka reprezentace Havelková se loni na jaře rozhodla zkusit štěstí na písku a splnit si olympijský sen. S Markétou Nausch Slukovou, jež se vracela po mateřské pauze, se však neprosadily.

Dnes nastoupila pětatřicetiletá Havelková po anabázi na písku k prvnímu zápasu v šestkovém volejbale. Po nepovedeném prvním setu pomohla otočit koncovku druhého a s týmem nakonec slavila výhru 3:1.

"Po čtrnácti měsících pauzy jsem byla nervóznější, než normálně jsem, ale v koncovce je potřeba nepřemýšlet a jen do toho mlátit a ono to potom vyjde," řekla České televizi s úsměvem volejbalistka, jež slavila ligové tituly v Itálii, Rusku, Polsku a Turecku.

Do evropského šampionátu se Češky v Táboře utkají ještě dvakrát s Belgií, ME zahájí 18. srpna. V září je čeká další vrchol, olympijská kvalifikace.

Přípravné utkání volejbalistek v Táboře:
Česko - Maďarsko 3:1 (-20, 24, 18, 16).
Česko: Mlejnková, Koulisiani, Orvošová, Bukovská, Jehlářová, Valková, libero Digrinová - Havelková, Pavlová, Dostálová, Pelikánová, Hodanová, Brancuská.

Reklama