Hlavní obsah

Házenkáři Karviné prohráli první čtvrtfinále EP se Sandefjordem o tři góly

Házenkáři Karviné vstoupili do čtvrtfinále Evropského poháru s Runarem Sandefjord porážkou. Úvodní duel prohrál mistrovský Baník 31:34 a poprvé v soutěži v domácím prostředí neuspěl. Odveta je na programu za týden v neděli v Norsku.

Foto: Profimedia.cz

Házenkáři Karviné na archivním snímku

Článek

Karviná v prvním poločasu na norského rivala nestačila a prohrála o osm branek. S rozjetým soupeřem si domácí dlouho nevěděli rady ani po přestávce a manko narostlo až na jedenáct gólů (18:29).

"Na začátku jsme byli nepochopitelně paralyzovaní. Hráli jsme s velkým respektem. Pokud oni mají rozpočet 50 milionů korun a my 12, tak se to musí projevit," řekl trenér Karviné Michal Brůna.

Domácí obraně dělal největší problémy Martin Lindell, s deseti góly nejlepší střelec zápasu, velké nebezpečí představoval také Christoffer Rambo. "Je naučený takové techniky, která se u leváka téměř nevidí. Obsluhuje všechny hráče, sám je nebezpečný, skoro se ho nedá bránit," všiml si Brůna.

V závěru sice domácí ztrátu i díky dvěma čtyřgólovým šňůrám stáhli až na rozdíl dvou branek, víc se ale soupeři přiblížit nedokázali. "Začali jsme hrát hru 7 na 6, měli jsme nějaké zákroky brankářů, trošku se nám zlepšila obrana. Klukům bych chtěl za druhý poločas poděkovat. Nesložili zbraně a bojovali pro fanoušky," dodal Brůna.

Úvodní čtvrtfinále Evropského poháru házenkářů:
Karviná - Sandefjord (Nor.) 31:34 (12:20)
Nejvíce branek: Solák 6, Harabiš 6/4, Ptáčník 5 - Lindell 10, Wulvik 7, Rekstad 7/1.

Reklama

Související témata: