Hlavní obsah

Házenkáři Německa mají na ME nakažených 12 hráčů, ale na turnaji zůstávají

Aktualizováno

Na mistrovství Evropy házenkářů měli pozitivní test na koronavirus další tři němečtí hráči a jeden funkcionář. Počet nakažených hráčů v týmu před čtvrtečním utkáním proti Španělsku v Bratislavě se tak zvýšil na dvanáct. Mužstvo ale bude na turnaji pokračovat.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Němečtí házenkáři po výhře nad Polskem na ME.

Článek

Německý házenkářský svaz (DHB) oznámil, že pozitivní testy na covid-19 měli nově Sebastian Heymann, Djibril M'Bengue a s 17 góly nejlepší střelec týmu Christoph Steinert. "V minulých dnes jsme zjistili, jak rychle se může situace změnit. Budeme muset tuto novou situaci společně vyhodnotit," uvedl předseda představenstva DHB Mark Schober.

Večer absolvovali zástupci DHB konferenční hovor s představiteli německé bundesligy, jež je zásobárnou reprezentačního mužstva. Podle agentury SID se shodli na tom, že tým stahovat z turnaje nebudou. "Musíme se rozhodnout společně. Otázkou je, zda má smysl nechávat tým v Bratislavě a neustále ho zásobovat (náhradními) hráči z bundesligy," uvedl ještě před jednáním prezident jedné z nejlepších světových soutěží Uwe Schwenker.

Německo se má ve čtvrtek na úvod čtvrtfinálové skupiny utkat s obhájci zlata Španěly, kteří byli jedinými přemožiteli české reprezentace v úvodní fázi ME. Islandský trenér Němců Alfred Gíslason má v Bratislavě 25 hráčů, nasadit jich ale může kvůli nákaze jen třináct.

Reklama

Související témata: