Hlavní obsah

Německým házenkářům vypadli na ME další dva hráči kvůli koronaviru

Aktualizováno

Počet házenkářů nakažených koronavirem v německém týmu na mistrovství Evropy dnes stoupl na devět. Tři hodiny před zápasem s Polskem v Bratislavě měli pozitivní testy na covid-19 další dva hráči. Německé reprezentaci tak zbylo k dispozici 14 hráčů včetně brankáře Johannese Bittera, jenž patřil mezi několik dodatečně povolaných náhradníků. V duelu dvou týmů, které už měly postup ze základní skupiny D jistý, nakonec Němci Polsko porazili 30:23.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Německý brankář Till Klimpke oslavuje výhru na ME se spoluhráči Christophem Steinertem a Lukasem Zerbem.

Článek

Nově se mezi nakažené zařadili druhý brankář Till Klimpke a další hráč z pole Marcel Schiller. Už v pondělí zamířila do izolace skupina pěti házenkářů včetně evropských šampionů z roku 2016 brankáře Andrease Wolffa a Kaie Häfnera, která se přidala ke dvěma dříve odhaleným hráčům.

Do Bratislavy už dnes dorazila skupina pěti náhradníků, kterou německý svaz povolal ze širšího výběru. S negativním výsledkem PCR testu se mohli hned připojit k týmu. Donominovaný devětatřicetiletý brankář Bitter byl navíc po výpadku Wolffa a Klimpkeho aktuálně jediným gólmanem, jehož měl trenér Alfred Gislason k dispozici.

Kouč proto dnes dodatečně nominoval ještě dalšího brankáře Daniela Rebmanna a do pole Patricka Ziekera. Ti by měli do Bratislavy dorazit během středy a německému týmu by byli k dispozici pro zápasy v další fázi šampionátu.

Reklama

Související témata: