Hlavní obsah

Strašné, tohle se nám v historii ještě nestalo, zuří ve Švédsku po bitvě s Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Heroický výkon českých házenkářů na ME v Bratislavě hodně potrápil favorizované vicemistry světa ze Švédska, kteří ale nakonec po remíze 27:27 uhájili postup na úkor výběru kouče Rastislava Trtíka. Nicméně média a experti skandinávské házenkářské velmoci nešetří kritikou. Ta míří především na gólmany.

Foto: eurohandball.com

Český reprezentant Tomáš Číp stří na švédského gólmana Andrease palicku v duelu ME 2022.

Článek

„Tohle je nejspíš nejhorší počin v historii švédské reprezentace," píše například list Aftonbladet s poukazem na oficiální zápasovou statistiku švédských gólmanů, kteří si připsali za celý zápas jen tři úspěšné zákroky. Ve druhé půli dokonce nezaznamenali ani jeden.

„Otázka je, jestli se vůbec někdy v historii švédského nároďáku stalo, aby měli v brankáři v mezistátním zápase jen tři úspěšné zákroky a ve druhé půli dokonce pustili všechny střely," žasne list.

Švédským antihrdinou byl trochu hříčkou osudu brankář s českými kořeny Andreas Palicka, jenž odchytal celou první půli a ve druhé se střídal s kolegou Peterem Johannessonem.

„Někdy je gólman opravdu zatraceně špatný. A to jsem byl tentokrát já," přiznal sám Palicka v pozápasovém rozhovoru.

„Beru zodpovědnost na sebe. Bylo to z mé strany fakt špatné. Samozřejmě jsem zklamaný. Ale důležité je, že jsme postoupili," pokračoval.

Zároveň dodal, že neměl dosud žádné náznaky, že by mu měla odcházet forma, a tak věří, že šlo jen o jednorázový výpadek a on i celý tým se v dalším průběhu šampionátu nadechnou k mnohem lepším výkonům.

Právě gólmani bývali vždy v mimořádně úspěšné historii švédské reprezentace klíčovými hráči, kteří táhli mužstvo za úspěchem. O to větší teď přišel šok.

„Co se to teď se švédskými brankáři děje?" kroutil také hlavou během zápasu komentátor stanice TV6 Robert Perlskog.

Reklama

Související témata: