Hlavní obsah

Házenkářka Malá slaví po německém titulu i zlato z Evropské ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastickou sezonu prožívá házenkářka Veronika Malá. Po přestupu z Paříže do německého Bietigheimu nejprve na konci dubna bez jediné porážky triumfovala v Bundeslize, a nyní navíc ovládla Evropskou ligu, druhou nejprestižnější soutěž. Ve Final 4 nasázela ve dvou utkáních celkem osm branek.

Foto: SGBBM Bietigheim/wolf_sportfoto

Fantastickou sezonu prožívá házenkářka Veronika Malá. Po německém titulu s Bietigheimem slaví i triumf v Evropské lize.

Článek

V semifinále Evropské ligy Bietigheim zvládl dramatický duel s dánským Herningem a zvítězil 34:33 i díky pěti trefám Veroniky Malé z pěti pokusů. A ve finále narazil na dalšího dánského soupeře, domácí Viborg.

Ačkoliv nebyl německý celek velkým favoritem, sedmigólový náskok si vytvořil už v prvním poločase a nakonec vyhrál jasně 31:20. Osmadvacetiletá česká křídelnice se trefila třikrát ze tří střel.

Po dvou týdnech tak nad hlavu zvedla další pohár. „Máme skvěle poskládané mužstvo, všechny posty kvalitně zdvojené. Sedlo si to na hřišti i mimo něj. A jak celou dobu vyhráváme, jsme na skvělé vlně," radovala se Malá po trofeji v Bundeslize.

Angažmá v Bietigheimu, kam přestoupila před sezonou z Paříže, si pochvaluje. „Nalákal mě útok na nejvyšší mety. A opravdu se nám podařil. Všechny cítíme výraznou podporu. V Německu házená jede, po fotbalu je druhým nejsledovanějším sportem," vypichovala Malá.

Od trenéra Markuse Gaugischena, který zároveň trénuje německou reprezentaci, dostává hodně prostoru. „Hraje se mi opravdu skvěle, z křídla dávám hodně gólů," oceňuje Malá, která v letošním ročníku Bundesligy nasázela 79 branek.

Teď už se ale těší na letní relaxaci. „Pojedeme s přítelem do hor a pak si nejvíc odpočinu doma v jižních Čechách v kruhu svých nejbližších a se psem," prozradila usměvavá rodačka z Písku.

Reklama