Hlavní obsah

Házenkářky Mostu porazily ve finále Českého poháru Olomouc

Kutná Hora

Házenkářky Mostu získaly šestý titul v Českém poháru. Ve finále, které si zahrály posedmé za sebou, dnes díky lepšímu závěru porazily Olomouc 32:27. Bronzové medaile získala Poruba. Sokol, který jako jediný dokázal v roce 2016 Most ve finále porazit, v duelu o třetí místo zdolal Písek 26:25.

Foto: Sport.cz

Házenkářky Mostu - ilustrační foto.

Článek

Pohár měl původně vyvrcholit už v březnu, svaz ale finálový turnaj po vypuknutí epidemie koronaviru odložil. Česko-slovenská interliga pak byla dvě kola před závěrem základní části předčasně ukončena, následně svaz zrušil i play off o český mistrovský titul.

Do dnešního finále vstoupila lépe Olomouc a první poločas proti favorizovanému Mostu díky aktivnímu a produktivnímu výkonu o gól vyhrála. Vedení Zora držela do 46. minuty, závěr zápasu ale nezvládla. Hráčky Baníku vyrovnaly, ve dvojnásobném oslabení Olomouce se dostaly do vedení a náskok už v koncovce nepustily.

Český pohár házenkářek v Kutné Hoře:
Finále:
Most - Olomouc 32:27 (14:15)
O 3. místo:
Poruba - Písek 26:25 (15:11)
Semifinále:
Olomouc - Písek 34:18 (19:10)
Most - Poruba 27:24 (12:12)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články