Hlavní obsah

Historický úspěch! České baseballistky porazily obhájkyně titulu a na ME si zahrají o zlato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie. České baseballistky přepisují historii. Po vysoké porážce s Velkou Británií na úvod mistrovství Evropy si vyšláply na obhájkyně zlata z minulého šampionátu z Francie, a dokonce i na stříbrné medailistky z Nizozemska. V sobotu od 13 hodin si tak zahrají o titul mistryň Evropy, proti vítězkám utkání Velká Británie - Francie.

Foto: Czech Baseball Association

Skvělý úspěch. České baseballistky si na ME zahrají o titul.

Článek

Vstup do letošního evropského šampionátu se českým baseballistkám příliš nevydařil. Kvůli několika chybám v obraně prohrály s Britkami vysoko 11:27. Ve druhém zápase se Češky postavily vítězkám z roku 2019 z Francie, se kterými měly doposud negativní bilanci 0:2 se skóre 19:48.

Jenže do zápasu nastoupil úplně jiný tým. Hned v první směně Češky zatlačily na obranu Francie a vytvořily si šestibodový náskok. Ve skvělém výkonu pokračovaly a zvítězily nakonec 11:9 a živily šance na postup do finále.

Ten stvrdily v pátek vítězstvím nad stříbrnými medailistkami z posledního šampionátu z Nizozemska, které porazily vysoko 24:9. „Pocity jsou skvělé, oběhnutý tříbodový homerun, co na to říct...." neskrývala dojetí a radost hráčka Karolína Blažková.

„Je to obrovské a strašně příjemné překvapení," řekl po zápase předseda České baseballové asociace Petr Ditrich. Podle něj české baseballistky přepsaly dějiny tohoto sportu.

Reklama

Související témata: