Hlavní obsah

Iverson prohrál zápas s bývalým týmem a byl vyloučen

Basketbalista Allen Iverson v dresu Denveru nastřílel svému nedávnému zaměstnavateli Philadelphii třicet bodů, ale na úspěch v úterním zápase zámořské NBA to jeho týmu nestačilo. Hosté po vyrovnaném prvním poločase vyhráli třetí čtvrtinu o třináct bodů a nakonec porazili Nuggets 108:97.

Článek

Iverson v závěru zápasu na palubovce chyběl, protože byl po druhé technické chybě vyloučen. Po jedné ze svých akcí necelé dvě minuty před koncem se cítil být poškozený, když rozhodčí Steve Javie neodpískal faul. "Řekl jsem mu, že to nejspíš myslí s tím pískáním osobně, a on mě vyhodil," řekl Iverson. "Bylo to osobní, mezi námi něco je od chvíle, kdy jsem v lize. A tohle byl pro něj ideální zápas k tomu, aby mě ukázal ve špatném světle," dodal nejlepší střelec zápasu.

V dresu Sixers byl s 26 body nejpilnějším sběratelem bodů Kyle Korver. "Bylo celkem zvláštní vidět Allena v bílém dresu a nás v černém. Nebyl to dobrý pocit, je to velkolepý hráč," přiznal Korver, který byl shodou okolností autorem zákroku, který Iversona rozčílil.

Popovich neudržel nervy na uzdě

K vyloučení došlo i v zápase Clevelandu se San Antoniem, který skončil vítězstvím Cavaliers 82:78. Nervy na uzdě neudržel kouč favorizovaných Spurs Gregg Popovich, když rozhodčí v hektickém závěru neposoudil jako faul zákrok na Tima Duncana. Při následné hádce s rozhodčími inkasoval dvě technické chyby a musel do šatny. "Pískalo se neobjektivně," zastal se kouče i Duncan, který zaznamenal 18 bodů a 15 doskoků. Tony Parker přidal 26 bodů, nejlepším domácím střelcem byl s 19 body LeBron James.

San Antonio nabralo v Jihozápadní divizi další ztrátu na vedoucí Dallas, který vyhrál už 11. zápas za sebou a vévodí celé soutěži. Mavericks porazili 112:88 Seattle a jejich hlavním tahounem byl Dirk Nowitzki s 31 body a 15 doskoky. Čerstvě zvolený Hráč týdne Josh Howard přidal 21 bodů a devět doskoků.

Ben Gordon z Chicaga se blýskl jednačtyřiceti body, ale Bulls prohráli s Phoenixem 96:97. Nejlepší střelec utkání dostal domácí pět vteřin před koncem do vedení 96:94, vteřinu a půl před závěrečným klaksonem však Brazilec Leandro Barbosa proměnil trojkový pokus. Suns poslala výhra na druhé místo celé NBA před San Antonio.

Výsledky:
Orlando - LA Clippers 91:86, Cleveland - San Antonio 82:78, New Orleans - Golden State 89:97, Sacramento - New York 112:100, Dallas - Seattle 112:88, Denver - Philadelphia 97:108, Chicago - Phoenix 96:97.

Reklama