Hlavní obsah

James promarnil šanci poslat Cleveland do druhého kola

NEW YORK

Basketbalisté Clevelandu promarnili první možnost postoupit do druhého kola play off NBA. Loňský finalista soutěže prohrál v pátém utkání doma s Washingtonem těsně 87:88 a hosté snížili v sérii na 2:3. Stejným poměrem vede nejlepší tým základní části Boston nad Atlantou, kterou ve středu porazil 110:85.

Článek

Cleveland měl blízko k postupu, když ještě na začátku předposlední minuty vedl 87:82. Washington oslabený o klíčového rozehrávače Gilberta Arenase však skvělým finišem skóre otočil. Vítězný koš dal čtyři sekundy před koncem Caron Butler, který přešel přes LeBrona Jamese. Hlavní hvězda Clevelandu se pokusila v samém závěru o zvrat, ale její střela se sirénou v koši neskončila.

"Před rozehráním jsem LeBrona hecoval. Říkal jsem mu: nedávej to, bude to zajímavější a nech nás ještě zahrát si doma," uvedl po zápase Butler, který přispěl k výhře 32 body. "A stalo se to," konstatoval James, jenž dal ještě o dva body více. Šestý zápas se hraje ve Washingtonu v pátek.

V souboji Bostonu s Atlantou si zatím oba týmy drží domácí neporazitelnost. Favorizovaní Celtics chtějí tuto bilanci změnit a postoupit už v pátek, kdy se hraje v Atlantě. "Ještě jsme venku nevyhráli, teď už musíme. Je třeba, abychom hráli jako dneska," řekl kouč Bostonu Doc Rivers, v jehož týmu se zatím nedaří podle představ Paulu Pierceovi. Středečních 22 bodů bylo dosud nejlepším výkonem vyhlášeného kanonýra v play-off.

Výsledky - 1. kolo play off NBA:
Východní konference - 5. zápasy:
Boston - Atlanta 110:85 (stav série 3:2), Cleveland - Washington 87:88 (stav série 3:2).

Reklama