Hlavní obsah

Jihostroj podlehl doma Rzeszówu a zůstal v LM bez bodu

Volejbalisté Českých Budějovic nebodovali ani ve čtvrtém zápase Ligy mistrů, polskému Rzeszówu podlehli doma 0:3. Před měsícem na půdě lídra skupiny C získali alespoň set, k čemuž dnes byli také blízko, ale setbol ve druhém setu neproměnili.

Článek

"Mrzí mě víc než promarněný setbol ztráta vedení 22:19 ve druhém setu," připomněl kouč Jihostroje Jan Svoboda další nadějný okamžik zápasu. Jeho začátek se ale českobudějovickým hráčům nepovedl. Po několika střídáních v domácí sestavě se hra ve druhé sadě vyrovnala, za stavu 24:24 však domácí dostali přímý bod z podání a následně Rzeszów zablokoval.

Jen blokem polský favorit získal v celém utkání 14 bodů, až na konci se v sestavě Rzeszówa objevil první nahrávač Lukáš Ticháček. "Hosté prokázali kvalitu, výborně podávali, hráli v tomto utkání lépe než u sebe doma. Mám radost z toho, že se v utkání neztratil mladík Šulista," shrnul kouč Svoboda.

Šulista si proti polskému mistrovi odbyl velkou premiéru na mezinárodní scéně. "Divákům se tento zápas musel líbit. Já ještě nikdy proti tak silnému týmu nehrál. Škoda, že se mi nepovedlo v důležitém okamžiku přihrát servis," litoval.

Českobudějovičtí volejbalisté zůstali v Lize mistrů po čtyřech kolech bez bodu stejně jako ve skupině B Ostrava, která v úterý prohrála v Rusku s favoritem celé soutěže Bělgorodem 0:3. Další zápas sehraje Jihostroj 11. prosince v Paříži, loučení ho čeká o týden později doma s Budvou.

Volejbalová Liga mistrů - skupina C, 4. kolo:
České Budějovice - Rzeszów 0:3 (-18, -24, -19)
Rozhodčí: Mokrý (SR), Flückiger (Švýc.). Čas: 80 min. Diváci: 1500.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.