Hlavní obsah

Jsem zdravý a cítím se dobře, říká pardubický čtyřicátník Sanders

Ústí nad Labem

Nestárnoucí americký rozehrávač Levell Sanders i na začátku probíhající sezóny v Kooperativa NBL naznačuje, že navzdory přibývajícímu věku nic neztratil ze svého basketbalového umění. Je stále tahounem BK Pardubice. A věří, že s posíleným kádrem východočeského klubu zabojuje o ligové medaile. „Máme silný tým, ale jen jména sama o sobě nestačí,“ řekl Sanders obstojnou češtinou v rozhovoru pro Sport.cz po vítězném zápase v Ústí nad Labem.

Foto: Josef Pešout, Právo

Levell Sanders

Článek

Není taktní ani vůči vrcholovým sportovcům připomínat jejich věk, ale v prosinci oslavíte 40. narozeniny. Jak se cítíte?

Tahle otázka je na místě, jsem na ni připraven. Co se týče fyzické kondice, všechno je v pořádku. Jsem zdravý, takže i po té stránce je to dobré.

Loni jste byl hrajícím asistentem trenéra Pardubic. Letos jste zůstal „jen" u role hráče. Co bylo důvodem?

Přesvědčil jsem se o tom, že je těžké dělat práci trenéra a k tomu ještě hrát. Rozhodl jsem se, že bude lepší, pokud se znovu soustředím pouze na hráčskou kariéru. Jako rozehrávač se snažím vymýšlet herní varianty a dirigovat tým z palubovky, což je moje úloha.

Pardubice jsou pasovány do pozice ambiciózního favorita na účast v ligovém finále. Jak to vidíte?

Máme silný tým, přišli Radek Nečas a Kamil Švrdlík z Prostějova. Na papíře to vypadá dobře, ale jen soupiska nic neznamená. Pořád tvrdím, že je před námi hodně práce. Potřebujeme se zlepšit a chceme se každým tréninkem i každým dnem posouvat dál.

V Ústí jste nastoupil proti domácímu celku, v jehož kádru je pět Američanů.

Samozřejmě jsem si toho všiml, že jsou tady zase jiní moji krajané, než loni. V Pardubicích jsme Američané jen dva - kromě mě ještě Joseph Wall.

Na severu Čech se těšíte velkému respektu a oblibě. I po utkání se s vámi fotili místní fanoušci. Čím si to vysvětlujete?

Mám výborné vzpomínky na Děčín, kde jsem působil sedm let. Předtím jsem hrál i za Ústí.

Jak se vám zamlouvá letošní ročník nejvyšší soutěže?

Liga se mi líbí. Soutěž může být hodně vyrovnaná a už teď je znát její vysoká úroveň.

Reklama