Hlavní obsah

Korzár Auda prodloužil kontrakt v Jokohamě o další rok

Basketbalový reprezentant Patrik Auda má před sebou třetí sezonu v japonské Jokohamě. Dvaatřicetiletý pivot prodloužil smlouvu s týmem B-Corsairs do konce ročníku 2022/23. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: ČBF/Václav Mudra

Patrik Auda na archivním snímku z MS v Číně.

Článek

"Jsem rád, že budu moci v Jokohamě dál pokračovat. V posledních dvou sezonách se mi tu líbilo jak na hřišti, tak mimo něj. Jsem vděčný vedení týmu, trenérům a všem fanouškům za jejich podporu. Těším se, až se vrátím a budu moci týmu ještě více pomoci," uvedl Auda.

Účastník mistrovství světa v roce 2019, kde česká reprezentace vybojovala historické šesté místo, přestoupil do Jokohamy předloni. Předtím působil ve Francii, Španělsku, Polsku nebo americké univerzitní soutěži NCAA. Od příchodu do Japonska sehrál 55 zápasů, v nichž má průměr 16,6 bodu a 6,3 doskoku. V této sezoně odehrál 33 duelů. Jokohama obsadila osmé místo ve Východní konferenci B.League a do play off nepostoupila.

V japonské lize působil letos také Audův reprezentační spoluhráč Ondřej Balvín, který hájil dres týmu Gunma Crane Thunders.

Reklama

Související témata: