Hlavní obsah

Lednové MS házenkářů v Egyptě bude s omezeným počtem diváků

Basilej

Mezinárodní federace i egyptští pořadatelé navzdory epidemii koronaviru ujistili, že počítají s lednovým mistrovstvím světa házenkářů i s omezeným počtem diváků. Podle dnešního prohlášení šéfa IHF Hassana Mustafy budou smět být čtyři haly naplněny maximálně z 30 procent svých kapacit. Rozšířený šampionát pro 32 týmů včetně české reprezentace začne 13. ledna.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Čeští házenkáři, ilustrační foto.

Článek

"V Egyptě jsou všichni vítáni," řekl Mustafa na online konferenci. Podmínkou pro vstup do země bude negativní PCR test, který nebude starší než 72 hodin.

Muži se tak můžou těšit na diváckou atmosféru na rozdíl od házenkářek, jimž dnes začne Euro v Dánsku bez fanoušků v hledišti. Opatření proti covidu-19 jim vstup do hal neumožní.

Mustafa věří, že i lednový turnaj mužů se uskuteční, byť to některé kluby například z Německa kritizují. "Pokud hráči nechtějí hrát, je to rozhodnutí jejich i národních svazů. Já věřím, že všichni hráči, trenéři, rozhodčí i funkcionáři se mistrovství světa zúčastní," dodal egyptský předseda IHF.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.