Hlavní obsah

Liberecké volejbalistky se s Dynamem Moskva nakonec utkají

Volejbalistky Dukly Liberec přece jen odehrají domácí utkání Ligy mistryň s Dynamem Moskva. Zápas se uskuteční v náhradním termínu v neděli 13. února. Severočeský celek o tom informoval na svém webu s tím, že se oba týmy na sehrání zápasu dohodly.

Foto: CEV EuroVolley 2021

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

Původně se mělo hrát tuto středu, ale ruský velkoklub do Česka nedorazil, protože pět členů realizačního týmu nedostalo víza. Evropská volejbalová konfederace přiřkla Liberci kontumační výhru 3:0, kterou ale nyní po dohodě klubů zrušila.

Moskevský tým nedostal pět víz pro členy realizačního týmu a přijet podle jejich zprávy mohl pouze hlavní trenér Srb Željko Bulatovič. Podle ministerstva zahraničních nebyla víza udělena všem žadatelům, protože někteří neměli očkování proti koronaviru.

"Společně s Duklou jsme se obrátili na Evropskou volejbalovou konfederaci s žádostí, aby nám vzhledem k nepřekonatelným překážkám, které nám bránily dorazit v plné síle, nezapočítala kontumační porážku Dynama, ale dala nám možnost to utkání odehrát 13. února v Česku. Aby se celý program skupiny odehrál a neovlivnily ho problémy, které s volejbalem nesouvisí. CEV trvalo několik dní, než situaci prozkoumala. Dnes večer jsme dostali odpověď," řekl generální ředitel Dynama Vladimir Ziničev webu matchtv.ru.

Úřadující české šampionky v dosavadních čtyřech odehraných zápasech nezískaly ani set a v tabulce skupiny C jsou poslední. Změnit tuto bilanci se pokusí proti Dynamu, které má bilanci dvě výhry a dvě porážky. Dva dny po utkání v Liberci zakončí moskevský tým základní skupinu v italské Novaře.

"Obdržíme schengenská víza přes italskou ambasádu, již na tom pracujeme. Máme čas. Italská strana nám v tom pomáhá, zapojil se i Italský olympijský výbor," uvedl Ziničev.

Související témata: