Hlavní obsah

Liga mistrů je odskočená od ostatních pohárů, říká sportovní ředitel Ústí nad Labem Brom

Ústí nad Labem

Volejbalový trenér Petr Brom, který je momentálně sportovním ředitelem extraligového celku SKV Ústí nad Labem, kvituje s nadšením a sportovním uznáním účast úřadujícího českého šampiona VK Karlovarsko v Lize mistrů. Nejen, že v tomto klubu stál u zrodu jeho vzestupu, nýbrž sám v minulosti vedl z postu kouče jiné dva české týmy v prestižní evropské klubové soutěži. „Karlovarsko má krutý los, ale určitě si Ligu mistrů zaslouží," říká Brom v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Volejbalisté Karlovarska se radují z dalšího bodu (ilustrační foto)

Článek

Když volejbalové Karlovarsko vstoupilo před několika lety do české extraligy, stanovili jste si jako metu postup do nejprestižnější klubové soutěže v Evropě?

Pamatuji si, že před premiérovým ročníkem Karlovarska v extralize jsem mluvil s prezidentem a šéfem klubu Jakubem Novotným a dohodli jsme se, že chceme uhrát play off. Hned to skončilo medailí, což považuji za nastartování cesty. V Karlovarsku si nikdy nekladli malé cíle a vyústěním práce je Liga mistrů.

Jakou s ní máte vlastní poznatky?

S Českými Budějovicemi jsme ji za mého působení hráli třikrát, ještě předtím jsem poznal Ligu mistrů při trenérském angažmá v Dukle Liberec. A los byl pokaždé stejně krutý, jako nyní potkal Karlovarsko.

Čím je to způsobené?

Počet účastníků základních skupin Ligy mistrů se zúžil na dvacet, a dá se říci, že to takříkajíc odnesl i český mistr. Karlovarsko má za soupeře dva italské velkokluby Civitanova a Modena, přitom Itálie celkem disponuje třemi zástupci v soutěži. Totéž platí o Polsku. Jsou to všechno špičkové týmy. Liga mistrů je odskočená od ostatních evropských pohárů. Její síla je jasná. V každém případě je ale účast českého klubu mezi elitou propagací českého volejbalu doma i v cizině. Je dobře, že Kladno hraje ještě Pohár CEV a Dukla Liberec a Brno Vyzývací pohár.

Zůstaňme u ústeckého klubu, v němž nyní pracujete ve vedení sportovního úseku. Neuvažovali jste v létě o příchodu českých reprezentantů a ústeckých odchovanců Marka Beera a Filipa Habra při jejich návratu z ciziny do Česka?

Generální manažer klubu pan Přikryl je kontaktoval, ale u Beera rozhodla při přestupu do Karlovarska právě vidina Ligy mistrů, a Habr dal přednost Kladnu, které je vicemistrem ligy a hraje taky evropský pohár.

Jste spokojeni se současnou pozicí SKV Ústí nad Labem v extralize?

To je spíš téma pro trenéra Jakuba Salona. Zpočátku jsme hráli velice dobře. Nikdo nečekal, že Ústí bude mít čtyři výhry v řadě na úvod sezony. Extraliga je velmi kvalitní, každý dílčí úspěch má svou hodnotu.

Reklama

Související témata: