Hlavní obsah

Narazily jsme na nejlepší tým světa, tvrdí mostecké házenkářky po úvodní vysoké porážce

Favorita vůbec nepotrápily. Házenkářky Mostu se vrátily do Ligy mistryň po třech letech, svou druhou účast v nejprestižnější klubové soutěži ale v chomutovském azylu zahájily vysokou porážkou s německým šampionem. Bietigheim s českou reprezentantkou Veronikou Malou od první minuty dominoval a zvítězil dvojnásobným rozdílem 46:23. Právě vítězka ankety české házenkářky loňské sezony střelecky úřadovala a předvedla i technickou parádu.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Karolina Kudlaczová-Glocová z Bietigheimu, Veronika Mikulášková z Mostu.

Článek

Bietigheim loni ovládl, co se dalo, a vítěznou šňůru po vítězství na palubovce Mostu natáhl už na neskutečných 56 zápasů. „Ohromně těžký duel. Viděly jsme, jak se hraje ta nejlepší házená. Bietigheim má neskutečnou fazónu. Podle mě je to aktuálně nejlepší tým na světě," tvrdila pro web Českého svazu házené brankářka Mostu Dominika Müllnerová.

Německý mistr a úřadující vítěz Evropské ligy potvrzoval kvalitu od samotného úvodu. „Nestíhaly jsme se vracet a inkasovaly jsme laciné branky z brejků," hodnotila Müllnerová. Náskok Bietigheimu tak už ve 23. minutě narostl na jedenáct branek, stejný rozdíl platil i o poločasové přestávce. „Pak jsme sice hrály chvíli vyrovnaně, ale neproměňovaly jsme šance," mrzelo zkušenou gólmanku.

Hostující hráčky tak utkání kontrolovaly. „Most s námi zvládal dobře běhat. V individuální kvalitě jsme ho ale předčily," mínila křídelnice Malá, která si připsala šest gólů. Ve druhém poločase předvedla i parádní trefu z otočky. „Tohle je můj styl. Chci bavit diváky," usmívala se.

Na českou palubovku se v rámci klubových soutěží vrátila po šesti letech, kdy ještě nastupovala v dresu pražské Slavie. „Příjemný návrat. Diváci mě mile přivítali," pochvalovala si.

S Bietigheimem cílí na postup z osmičlenné skupiny. Naopak Most, který při své první účasti skončil ve čtyřčlenné tabulce poslední se třemi body, má cíle nižší. „Doufám, že další zápasy budou vyrovnanější a uhrajeme nějaké vítězství. Teď jsme dostaly školení. Ale takové utkání nás určitě posune," řekla pro handball.cz nejlepší střelkyně Baníku sedmigólová Valerie Smetková.

Reklama