Hlavní obsah

Havelková, Nausch Sluková - Motomuraová, Sakaiová 2:0Nausch Sluková s Havelkovou jsou na písku v Austrálii ve čtvrtfinále

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou porazily na turnaji Pro Tour nižší kategorie Challenge v Torquay Japonky Kanu Motomuraovou a Hiroki Sakaovou dvakrát 21:13 a poprvé postoupily do čtvrtfinále. Češky, které začátkem listopadu při turnajové premiéře v Kapském Městě obsadily dělené deváté místo, dosud na písku v Austrálii neztratily ani set. Jan Dumek s Jiřím Sedlákem vypadli v osmifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Helena Havelková na archivním snímku.

Článek

Po vyrovnaném úvodu prvního setu se Češky pěti body v řadě dostaly do vedení 13:9 a náskok i díky dvěma esům Nausch Slukové ještě navýšily. Ve druhé sadě odskočily Nausch Sluková s Havelkovou drobnějším Japonkám, které rovněž prošly do hlavní fáze z kvalifikace, ještě dříve a bez problémů dotáhly zápas do vítězného konce. Při mečbolu dala Nausch Sluková další eso.

Dumek se Sedlákem sice v duelu o prvenství ve skupině získali se Španěly Alejandrem a Javierem Huertovými první set, ale další dva jasně vyhrál soupeř. V osmifinále s domácím párem Izac Carracher, Mark Nicolaidis Češi vyrovnali na 1:1 a do tie-breaku vstoupili lépe, ale nakonec se z postupu mezi nejlepších osm radovali Australané.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Torquay (Austrálie):
Muži - skupina A:
A. Huerta, J. Huerta (12-Šp.) - Dumek, Sedlák (24-ČR) 2:1 (-16, 14, 10).
11:00 osmifinále:
Dumek, Sedlák - Carracher, Nicolaidis (5-Austr.).
Ženy - osmifinále:
Havelková, Nausch Sluková (14-ČR) - Motomuraová, Sakaiová (19-Jap.) 2:0 (13, 13).

Reklama

Související témata: