Hlavní obsah

Němcům se omluvily čtyři opory z MS házenkářů, nechtějí od rodin

Německým házenkářům se drolí tým pro lednové mistrovství světa v Egyptě. Ze šampionátu se omluvili Patrick Wiencek, Finn Lemke, Steffen Weinhold a Hendrik Pekeler, kteří oznámili, že během koronavirové pandemie nechtějí opustit na delší čas své blízké.

Foto: Profimedia.cz

Německý házenkář Hendrik Pekeler

Článek

"Bude to pro nás samozřejmě velká ztráta. Všichni mi osobně vysvětlili své důvody a já je chápu," řekl trenér německé reprezentace Alfred Gíslason.

Všichni čtyři hráči pomohli týmu v roce 2016 k bronzovým medailím na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Lemke, Weinhold a Pekeler se ve stejném roce podíleli i na triumfu na evropském šampionátu.

"Vývoj epidemie a nová zpřísněná opatření mi jako otci dělají starosti. Nemůžu tady nechat manželku a děti samotné přes čtyři týdny," uvedl Pekeler, který stejně jako Weinhold a Wiencek patří mezi svěřence českého kouče Filipa Jíchy v Kielu.

Němci jsou trojnásobnými mistry světa, na předchozím šampionátu v roce 2019 skončili čtvrtí. V Egyptě, kam se chystá i česká reprezentace, se Gíslasonův výběr představí ve skupině A s Maďarskem, Uruguayí a Kapverdami.

Reklama

Související témata: