Hlavní obsah

Nymburk obhájil vítězství v lize

PRAHA

Basketbalisté Nymburka obhájili vítězství v nejvyšší soutěži. V repríze loňského finále ve středu Středočeši porazili na domácí palubovce Mlékárnu Kunín 95:83 a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání zvítězili 4:1.

Článek

"Po zaváhání v minulém zápase na Moravě tady byli všichni přesvědčeni, že doma nám titul nemůže uniknout a bylo moc těžké udržet hráče stranou té všeobecné euforie. Nakonec ale tým dokázal zahrát soustředěně a prosadil se důrazem pod košem i pružnou obranou. Teď si všichni snad zaslouženě můžeme užít oslavy," hodnotil trenér vítězů Michal Ježdík.

Nymburk v závěru první čtvrtiny vedl už 27:14, když soupeř do té chvíle dal jen dva koše ze hry a jeho pivoti Šoška s Pelikánem stihli brzy nastřádat čtyři fauly. Naději hostů ale pozvedl neudržitelný Warrick, který třemi trojkami v řadě rychle stáhl manko a celé utkání předváděl střelecký koncert, vždyť celkově zaznamenal 43 bodů.

Americké křídlo v dresu Kunína se umělo prosadit i přes Hessovou těsnou osobní obranu, takže čtvrthodiny před koncem domácí vedli jen těsně 56:53. Až několik vypíchnutí míče a následné brejky pomohly obhájcům titulu zvýraznit náskok.

Unavenější hosté se nevzdávali, pod košem ale v rozhodujících momentech zaúřadoval 214 cm měřící Chán a Nymburk už k nadšení zcela vyprodané haly směr k vítězství neztratil. "Rozhodlo, že jsme měli víc lidí do rotace a mohli měnit styl hry," mínil Ježdík. "Naši luci ale ohromně bojovali, do poslední chvíle dokázali být důstojným soupeřem velkému favoritovi," přiznal trenér hostí Zdeněk Hummel.

Nymburk - Mlékárna Kunín 96:83 (27:17, 50:45, 68:51)
Nejvíce bodů: Johnson 24, Whitfield 23, Nečas a Hess 14 - Warrick 43, Howard 13, Tomeljak 11. Rozhodčí: Zachara, Dolinek. Fauly: 22:26. Pět osobních chyb: 22. Šoška, 34. Pelikán, 40. Tomeljak (všichni Kunín). Trestné hody: 36/25 - 29/23. Diváci: 2000. Nejlepší hráč: Warrick. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: