Hlavní obsah

Nymburští basketbalisté jsou znovu mistry. Pojedenácté v řadě a bez jediné porážky

Nymburk

Basketbalisté Nymburku získali v nejkratším možném čase jedenáctý český titul v řadě. Navíc jako první klub v historii prošli celou ligovou sezónou bez jediné porážky. Rekordní šňůra výher mistrovského týmu zahrnuje už 57 zápasů, naposledy prohrál v prosinci 2012 v Děčíně. Ve středečním třetím finále Středočeši porazili Prostějov 97:63 a celou sérii vyhráli 3:0 na zápasy. Prostějov popáté za sebou skončil druhý. Nejužitečnějším hráčem finále byl vyhlášen nymburský pivot Rašid Mahalbašič.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radost nymburských basketbalistů s pohárem pro mistry.

Článek
Fotogalerie

„Udržení dlouho trvající neporazitelnosti je pro nás úspěch i pěkný bonus k té mistrovské slávě," říkal čtyřiatřicetiletý Jiří Welsch. „Sport se přece dělá pro vítězství. Ligu jsme si i přes tíhu favorita hodně užili a radost z titulů se neomrzí," říkal už sedminásobný šampión Petr Benda.

Zatímco v předchozích dvou finále dokázal Prostějov držet s favoritem krok celý poločas, tentokrát se mu to dařilo jen pět minut. Hostům, kterým opět chyběl zraněný Nečas, se nedařilo zastavit nymburský útok. Jen za poločas domácí nastříleli 60 bodů, z toho 17 bodů dal aktivní Simmons. Rodilo se přesvědčivé vítězství. I bez zraněného Rančíka.

Simmons trojkou společně s klaksonem na konci první čtvrtiny zničil Prostějov a  ve druhé čtvrtině vedl další zdrcující nápor. Hosté se na každý koš nadřeli, zatímco nymburští hráči brejky a trojkami získali už v první půli náskok 27 bodů, nakonec to bylo o 34,

Předchozí dvě utkání Prostějov přitom prohrál jen o čtrnáct, v tom posledním ale byl naprosto bez šance. „Musíme si připustit, že soupeř hraje basket v jiných patrech," přiznal trenér poraženého finalisty Zbyněk Choleva.

O vítězi nebylo pochyb a fanoušci začali oblékat mistrovská trička už v úvodu poslední čtvrtiny. Nad jejich hlavami se objevily cedulky s číslicí jedenáct a halou znělo skandování "Mistři, mistři".

„Agresivní obranou jsme nedávali Prostějovu moc střelecké pozice a nám to tam napadalo," těšilo Vojtěcha Hrubana. „Jsme opravdu rádi, že už je hotovo," dodal s vědomím, že nejlepší střelec Simmons měl na čtvrteční ráno letenku domů. „Chtěli jsme to samozřejmě všichni skončit co nejdřív a získat i prostor na odpočinek, protože řadu z nás čeká náročné léto s národním týmem," tvrdil Hruban. „Snažili jsme se o důstojný průběh, jenže vzdorovat Nymburku při jeho rostoucím tlaku už moc nešlo," přiznal prostějovský Jaroslav Prášil.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Nymburk - Prostějov 97:63 (25:18, 60:33, 82:54)
Nejvíce bodů: Simmons 19, Mahalbašič 17, Hruban 13 - Švrdlík 12, Slezák 11, Marko 10. Rozhodčí: Dolinek, Hruša, Hošek. Fauly: 20:26. Trestné hody: 29/23 - 16/11. Trojky: 10:6. Konečný stav série: 3:0.
Nejužitečnější hráč finále: Rašid Mahalbašič (Nymburk).
Konečné pořadí NBL:
1. Nymburk
2. Prostějov
3. Opava
4. Pardubice
5. Děčín
6. Ústí nad Labem
7. Kolín
8. Ostrava
9. USK Praha
10. Jindřichův Hradec
11. Svitavy
12. Brno

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články