Hlavní obsah

Období temna končí. Elitní českou ligu oživí i Slováci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se o víkendu vrací česká liga v americkém fotbale ve standardní podobě, obohatí ji i dva slovenské týmy z Bratislavy a Nitry. Před dvěma lety se soutěž kvůli pandemii covidu nedohrála, vloni se hrála ve zkrácené podobě na podzim.

Foto: ČAAF

V podzimním Czech Bowlu se radovali týmy Vysočiny Gladiators po výhře nad Prague Lions.

Článek

„Během dvou let temna se počet týmů v soutěžích snižoval, teď už opět roste,“ těší předsedu České asociace amerického fotbalu Filipa Hobzu. Elitní soutěž Snapbacks ligu hraje devět týmů každý s každým, nejlepší čtyři postoupí do semifinále a o titul se utkají v Czech Bowlu v polovině července zřejmě na stadionu Viktorie Žižkov.

Rekordní bude počet přímých přenosů, pět zápasů se objeví na Premier Sports 2, který vysílá i NFL, Czech Bowl by měla přenášet Česká televize. „Slovenské týmy budou oživením, zejména Bratislava by měla patřit k adeptům na semifinále, před šestnácti lety hrála i Czech Bowl,“ připomněl Hobza.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ČAAF (@caaf_cz)

Obhájcem je Vysočina Gladiators, která už nemůže spoléhat na posily z Prague Black Panthers hrající mezinárodní rakouskou ligu. „Kluci dali mladým hráčům vizi, kam se můžou posunout. Máme teď nového quarterbacka Ryana Pahose, už má zkušenosti se hrou i evropským životem, v tréninku vypadá výborně,“ říká kouč jihlavského týmu Ondřej Paulus.

Prague Lions se chtějí zase pomstít za loňskou drtivou finálovou porážku od Vysočiny 0:23. „Finále byla ostuda, takže motivaci máme obrovskou,“ říká opora Lions Jakub Ječný. „Jsme teď v pozici lovce, to je často lepší, než být loveni,“ usmívá se kouč týmu Zach Harrod.