Hlavní obsah

Oslavenec Boozer pomohl Utahu k novému klubovému rekordu

NEW YORK

Desátým vítězstvím z jedenácti zápasů si vytvořili basketbalisté Utahu klubový rekord na začátku sezóny NBA. V pondělí porazili Toronto 101:96, na čemž se 35 body podílel Carlos Boozer a v den svých 25. narozenin tak podal nejlepší střelecký výkon v tomto ročníku. Dvojnásobnou radost měl i trenér Jazzmanů Jerry Sloan, který se dočkal devítistého vítězství na lavičce Utahu.

Článek

"Je fajn, když se daří v den narozenin. Jako jediný dárek jsem si přál vítězství," uvedl Boozer, pod jehož vedením domácí stejně jako v sobotu proti Phoenixu zlikvidovali manko 16 bodů.

Na klíčové šňůře 16:1 se ale polovinou bodů Jazz podílel nováček v NBA Paul Millsap. Křídelník z druhého kola draftu si vytvořil s 20 body osobní rekord, pro mnohé je přitom neznámým hráčem, dokonce i hlasatel v hale jej při střídání v první čtvrtině ohlásil jako Ronnieho Millsapa, což je v zámoří hvězda country. "Myslím ale, že nám všem ukázal, co znamená hrát týmový basketbal," řekl kouč Sloan, který je známý tím, že nováčky příliš často nechválí. Utah vyhrál i čtvrtý zápas od zranění své opory Andreje Kirilenka.

Po strašném vstupu do sezony zažívá vítěznou sérii Dallas a po čtyřech porážkách slavil šestý úspěch za sebou v Charlotte. Mavericks vyhráli 93:85 i přesto, že při střelbě nedosáhli ani 40 procent úspěšnosti a zahodili 13 trestných hodů. "Zpočátku jsme neměli dobré dny a prohrávali, teď už se nám stává, že i při špatných dnech dokážeme zvítězit," konstatoval kriticky kouč Avery Johnson. V jeho týmu se nejvíc dařilo Dirku Nowitzkému, který dal 24 bodů a doskočil 14 míčů.

Na hřišti soupeře uspělo i San Antonio, které ještě na cizích palubovkách neprohrálo žádný ze šesti zápasů v sezoně. Druhý nejlepší tým soutěže zvítězil 107:98 v Portlandu a v jeho dresu se o padesátku bodů podělili rovným dílem hvězdní Tim Duncan a Manu Ginobili. "My opravdu hrajeme lépe venku než doma. Jsme tam na tom lépe psychicky a dokážeme zabrat plných 48 minut," řekl Ginobili.

Výsledky pondělních zápasů NBA
Charlotte - Dallas 85:93, New York - Houston 90:97, Memphis - Orlando 95:86, Golden State - Phoenix 110:113, Portland - San Antonio 98:107, Seattle - New Jersey 99:87, Utah - Toronto 101:96.

Reklama

Související témata: