Hlavní obsah

Německo - Česko 20:24Paráda! Mladé házenkářky překvapily dalšího favorita a jsou ve hře o postup do čtvrtfinále MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další cenná výhra! České házenkářky na mistrovství světa juniorek díky fantastické defenzivě porazily Německo 24:20 a zůstávají ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. K jistotě nejhůře osmého místa potřebují v úterý porazit domácí Slovinsko a zaváhání Německa.

Foto: Český svaz házené

Mladé české házenkářky překvapily dalšího favorita, zdolaly Německo.

Článek

Už sám postup do osmifinálové skupiny se rodil složitě. Po vysoké prohře s Angolou musely juniorky porazit favorizované Rumunsko alespoň o sedm gólů. To se jim však povedlo a probojovaly se dále. V tabulce si přenesly porážku s Angolou a bylo jasné, že jestli chtějí pomýšlet na čtvrtfinále, budou muset zaskočit Německo.

V úvodu přitom překvapení nic nenasvědčovalo. Ve 14. minutě Němky odskočily na rozdíl čtyř branek. Ovšem od té doby český tým výrazně zlepšil defenzívu a Klára Kubálková těsně před sirénou srovnala z rychlého brejku na 14:14.

O skvělou obranu se mohly české juniorky opřít ve druhém poločase ještě více. Německo se dostávalo do šancí těžko a většinu příležitostí pochytala famózní Adéla Srpová. Brankářka Kynžvartu, která vstupovala do šampionátu v roli trojky, se zaskvěla už proti Rumunsku. A deptala i Němky, za svá záda pustila jen šest ze čtrnácti střel!

„Zlepšená defenzÍva nám pomohla. Makaly jsme výborně a přerušovaly jsme útok soupeře. Jsem strašně ráda za celý tým, protože holky pracují neskutečně a jedou na krev každý zápas," chválila Srpová.

Češky si tak rychle vytvořily tříbrankový náskok, který se jim ale dlouho nedařilo navýšit. Nicméně díky výtečné defenzívě a Srpové už nepustily Německo na remízový stav. V útoku se dařilo osmigólové Charlotte Cholevové, jež s přehledem proměňovala sedmičky.

Ze hry se spolehlivě prosazovala šestigólová Denisa Holeňáková. „Věřily jsme si, hrály jsme týmově a dovedly jsme zápas do vítězného konce. Jsem ráda, že jsem se už v úvodu chytla gólově. Po celé utkání jsme udržely stoprocentní nasazení. Áďa nás držela v bráně a vyšlo to!" radovala se Holeňáková.

Juniorky nakonec zvítězily 24:20 a mohou zabojovat o postup. K tomu však potřebují zvítězit nad Slovinskem (úterý od 18:30) a doufat, že Německo zaváhá s Angolou. Kdyby Němky padly, stačila by národnímu týmu i porážka o gól.

Mistrovství světa juniorek v házené ve Slovinsku:
Osmifinálová skupina 3:
Česko - Německo 24:20 (14:14).

Reklama