Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Schalk, Brunner 2:1Perušič se Schweinerem na MS vyhráli i potřetí a ovládli skupinu

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner porazili na mistrovství světa v Římě Američany Chaima Schalka a Theodora Brunnera 2:1 po setech 21:17, 18:21 a 15:6 a do play off postoupili z prvního místa. Ve skupině F Češi třikrát zvítězili, první set ztratili až dnes.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

(Zleva) David Schweiner a Ondřej Perušič.

Článek

Perušič se Schweinerem si hned v úvodu zápasu vypracovali pětibodový náskok, který si na zastíněném kurtu bez problémů udržovali až do konce první sady. Druhý set začali lépe Američané, turnajovým šestkám příliš nepomohl ani brzký time out a i přes zlepšený výkon v koncovce už průběh nezvrátili.

Tie-break, jenž odstartovalo Perušičovo eso, se brzy změnil v exhibici české dvojice. Na příjmu byli Perušič se Schweinerem bezchybní, zatímco při vlastním podání deptali Američany na bloku i obrannými zákroky v poli. Zkrácenou sadu Češi nakonec vyhráli o propastných devět bodů a splnili úlohu favoritů skupiny.

"V druhém setu se nám ta kárka trochu zabrzdila. Ale dokázali jsme se vrátit, byť set prohrát, a v tie-breaku navázat na hru z prvního setu. Postupujeme tedy z prvního místa, zítra máme volno a čekáme, koho nám přisoudí los," uvedli Perušič se Schweinerem na sociálních sítích.

Druhé místo obsadili Norové Mathias Berntsen a Hendrik Mol, Schalk s Brunnerem jsou třetí. Do play off postoupí z každé skupiny první dva týmy a čtyři nejlepší z třetích míst. Osm zbývajících dvojic na třetí příčce se utká o poslední čtyři volná místa.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Římě:
Muži:
Skupina F:
Perušič, Schweiner (6-ČR) - Schalk, Brunner (19-USA) 2:1 (17, -18, 6).
1.Perušič, Schweiner3306:16
2.Berntsen, H. Mol3214:35
3.Schalk, Brunner3124:44
4.Martinho, Monjane3030:63

Reklama