Hlavní obsah

Partain, Benesh - Perušič, Schweiner 2:0Perušič se Schweinerem skončili v Ostravě po třech stříbrech čtvrtí

Aktualizováno

Plážovým volejbalistům Ondřeji Perušičovi s Davidem Schweinerem závěrečný den turnaje Pro Tour Elite v Ostravě nevyšel. Po semifinálové porážce v tie-breaku s Nory Andersem Molem a Christianem Sörumem podlehli v utkání o bronz Američanům Milesi Partainovi a Andrewu Beneschovi 14:21, 17:21 a po třech neúspěšných duelech o zlato v řadě stejně jako při premiéře akce v Dolních Vítkovicích obsadili čtvrté místo. Norští beachvolejbalisté Anders Mol s Christianem Sörumem ve finále porazili Katařany Januse s Tidžanem 2:1 na sety.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na turnaji Pro Tour Elite v Ostravě.

Článek

Čechům vstup do zápasu nevyšel a už za stavu 1:5 si vzali oddechový čas. I po něm domácí pár hodně kazil a první set prohrál o sedm bodů. Ani ve druhé sadě se Perušič se Schweinerem přes velkou podporu domácího publika dlouho nemohli dostat do tempa a téměř bezchybní Američané si vypracovali až pětibodový náskok. České jedničky už jej smazat nedokázaly.

Beachvolejbalistkám v Ostravě vládly Brazilky Ana Patrícia s Dudou, které v Ostravě potvrdily roli nasazených jedniček. Ve finále úřadující mistryně světa porazily stejně jako ve skupině americkou dvojici Terese Cannonová, Sarah Sponcilová 17:21, 21:14, 15:12. Američanky nedotáhly tažení turnajem z kvalifikace až k titulu.

V prvním setu měly navrch Američanky, ve druhém se karta obrátila. Tie-break byl nejvyrovnanější, Brazilky dlouho držely náskok jediného brejku. V závěru jej ještě navýšily a po chybě soupeřek z podání získaly třetí společný titul na světovém okruhu.

Norové byli v semifinále nad síly českých jedniček

V utkání nejdříve odskočili strojově hrající Norové, Češi srovnali po výborných zákrocích Perušiče v poli. Na Molův blok odpověděl o chvíli později stejným způsobem Schweiner. Po další dlouhé výměně se české jedničky poprvé ujaly vedení 18:17, vypracovaly si setbol a hned ten první proměnily.

Strhující bitva o každý míč před vyprodaným hledištěm pokračovala i ve druhé sadě. Za stavu 14:13 získaly světové jedničky brejk, vedení ještě navýšily a set ukončil Molův blok. Těch předvedl pětadvacetiletý Nor několik také v tie-breaku a i díky tomu jej "Vikingové" dovedli k jasnému vítězství.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Davida Schweinera (vlevo) a Ondřeje Perušiče čeká zápas o bronz.

Norové Perušičovi se Schweinerem oplatili finálovou porážku z předchozího elitního turnaje v Uberlandii, kde Češi vyhráli po osmi vzájemných prohrách v řadě. České jedničky v pátém letošním utkání v Ostravě poprvé neuspěly, všechny předchozí duely zvládly bez ztráty setu.

Brazilské mistryně světa v plážovém volejbalu Ana Patrícia s Dudou potvrdily na turnaji Pro Tour Elite v Ostravě roli nasazených jedniček. Ve finále porazily stejně jako ve skupině americkou dvojici Terese Cannonová, Sarah Sponcilová 17:21, 21:14, 15:12. Američanky nedotáhly tažení turnajem z kvalifikace až k titulu.

V prvním setu měly navrch Američanky, ve druhém se karta obrátila. Tie-break byl nejvyrovnanější, Brazilky dlouho držely náskok jediného brejku. V závěru jej ještě navýšily a po chybě soupeřek z podání získaly třetí společný titul na světovém okruhu.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě
Semifinále mužů
Mol, Sörum (1-Nor.) - Perušič, Schweiner (4-ČR) 2:1 (-19, 17, 8)
Janus, Tidžan (7-Kat.) - Partain, Benesh (13-USA) 2:1 (-18, 17, 9)
o 3. místo
Partain, Benesh (13-USA) - Perušič, Schweiner (4-ČR) 2:0 (14, 17)
finále
Mol, Sörum (1-Nor.) - Janus, Tidžan (7-Kat.) 2:1 (15, -19, 12)
Semifinále žen
Cannonová, Sponcilová (16-USA) - Humanaová-Paredesová, Wilkersonová (13-Kan.) 2:1 (-19, 21, 13)
Ana Patrícia, Duda (1-Braz.) - Brunnerová, Hüberliová (5-Švýc.) 2:1 (-18, 11, 12).
o 3. místo
Humanaová-Paredesová, Wilkersonová - Brunnerová, Hüberliová 2:0 (16, 14),
finále:
Ana Patrícia, Duda - Cannonová, Sponcilová 2:1 (-17, 14, 12).

Reklama

Související témata: