Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Bourne, Schalk 2:0 Perušič se Schweinerem zahájili turnaj v Tepicu vydřenou výhrou

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zahájili turnaj Pro Tour Elite v Tepicu těsnou výhrou nad Američany Chaimem Schalkem a Trim Bournem, které udolali dvakrát 27:25. Češi v Mexiku úspěšně vstoupili do olympijské kvalifikace poté, co kvůli nemoci vynechali únorový turnaj v Dauhá.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič oslavují vítězství. Archivní foto

Článek

"Byl to typický zápas olympijské kvalifikace, protože konkurence je obrovská. Američani to ukázali už v kvalifikaci, kde porazili dva velmi dobré týmy. Jsem hrozně rád, že jsme ty koncovky nakonec urvali, i když jsem tam měl několik příležitostí ukončit zápas dřív. Z naší strany tam bylo příliš nevynucených chyb, takže nemůžeme být úplně spokojení," řekl ČTK Perušič.

Perušič se Schweinerem nezačali dobře a už za stavu 1:4 si vzali timeout, po němž brzy vyrovnali. V dramatické koncovce proměnili po Schweinerově bloku třetí setbol, když předtím čtyři odvrátili.

Také druhý set byl naprosto vyrovnaný pouze s tím rozdílem, že Češi tentokrát nepustili Američany k setbolu a sami na sedmý pokus zápas ukončili.

"Podmínky v hale jsou hodně specifické, je tu poměrně hluboký písek a kvůli vyšší nadmořské výšce míč trochu míň padá, takže se nedá moc tlačit na podání. Druhá věc je osvětlení, které taky příliš nepřidává, ať už na příjmu, nebo v poli," uvedl Perušič.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):
Muži:
Skupina B: Perušič, Schweiner (7-ČR) - Bourne, Schalk (15-USA) 2:0 (25, 25)

Reklama

Související témata: