Hlavní obsah

Phoenix napoprvé oddálil vyřazení z play off proti Lakers

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers nevyužili první šanci na postup do druhého kola play-off zámořské NBA. V úterním pátém zápase s domácím Phoenixem prohráli 97:114 a o zisk potřebného čtvrtého vítězství v sérii se budou pokoušet ve čtvrtek na domácí palubovce. Postupu se v noci přiblížili obhájci titulu ze San Antonia.

Článek

Hráči Spurs v úterý využili domácího prostředí k výhře 109:98 nad Sacramentem a v sérii se ujali vedení 3:2. Ve Východní konferenci na domácích palubovkách uspěli basketbalisté Miami a New Jersey, jejichž týmy rovněž vedou 3:2 na zápasy.

Ve Phoenixu ukázal domácí Boris Diaw, že se stal právem majitelem ocenění pro hráče s největším zlepšením. Před zápasem převzal cenu a pak se zaskvěl všestranným výkonem - dal 25 bodů, doskočil deset míčů a přidal devět asistencí. "Myslím, že play-off dokáže z každého dostat to nejlepší, co v něm vězí," vyjádřil se uznale o spoluhráči hvězdný rozehrávač Steve Nash.

Nervózní a tvrdý zápas nedohrál Kobe Bryant, hrdina předchozího duelu, ve kterém v poslední sekundě prodloužení otočil výsledek. V úterý nedostal autor 29 bodů k něčemu podobnému k příležitost, protože tři minuty před koncem dostal druhou technickou chybu znamenající vyloučení. Tu první obdržel už ve druhé čtvrtině po strkanici s Rajou Bellem, který pak putoval pod sprchy už sedm minut před koncem, kdy Bryanta srazil na zem.

Sarcamentu nepomohl ani skvělý Bonzi Wells

"V téhle sérii je hodně kontaktů a já zas koupil jednu loktem do obličeje, tak jsem ztratil nervy. Mužstvo na to mohlo doplatit a mě to mrzí," omlouval se Bell. "Tohle je kontaktní sport. Nejdu na hřiště s cílem dát někomu loktem, to není můj způsob. Když už ale jednu dostanu, měl bych zachovat chladnou hlavu. Já dostávám loktem pořád," reagoval Bryant, který se nakonec připravil o závěr zápasu protesty proti výroku rozhodčího.

V dresu Sacramenta odehrál další skvělý zápas rozehrávač Bonzi Wells, ale jeho 38 bodů tentokrát na úřadující šampiony nestačilo. Favority táhl ke třetímu vítězství Manu Ginobili, který se snažil před vlastními diváky odčinit hloupou ztrátu míče v předminulém duelu, která předcházela vítěznému koši soupeře.

"Teď už se cítím fajn. Ve čtvrtém zápase jsme byl zdrcený z toho, co se mi přihodilo ve třetím. Nepodařilo se mi to hodit za hlavu. Až teď," porovnal své výkony v posledních dvou zápasech. V úterý dal 27 bodů, v předchozím tři.

O´Neal nastoupil krátce po narození dcery

Miami se dobralo k vítězství nad Chicagem i se zraněným Dwyanem Wadem. Hvězdný rozehrávač během zápasu musel na ošetřovnu s naraženou kyčlí. Do zápasu se vrátil, když domácím začalo téct do bot. "Zahlásil jsem do šatny, že ho potřebujeme," řekl Shaquille O'Neal, který nastoupil nedlouho po narození dcery. Wade dal po návratu 15 ze svých celkových 28 bodů a přispěl k obratu skóre.

New Jersey posunul do vedení v sérii především Vince Carter, autor 34 bodů a 15 doskoků.

Výsledky - 1. kolo play off:
Východní konference:
Miami - Chicago 92:78 (stav série 3:2), New Jersey - Indiana 92:86 (stav série 3:2).
Západní konference:
Phoenix - Los Angeles Lakers 114:97 (stav série 2:3), San Antonio - Sacramento 109:98 (stav série 3:2).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.