Hlavní obsah

Velké plány, nečekaný rozchod! Hvězdný český tým se rozpadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný konec. Dvojice plážových volejbalistek Markéta Nausch Sluková, Helena Havelková už nebude pokračovat ve spolupráci. Vloni se obě hráčky daly dohromady pod hvězdným označením 2Stellar Team, ale jejich společná cesta nevydržela ani rok. Hlavní cíl v podobě účasti na olympijských hrách zůstane nenaplněn.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spojení Markéty Nausch Slukové (vpravo), Heleny Havelkové a trenéra Simona Nausche už je minulostí.

Článek

Důvodem konce, který hráčky oznámily prostřednictvím tiskové zprávy, byly neuspokojivé výsledky, a tak Havelková přišla s tím, že už nechce dál společně pokračovat. „Je to definitivní,“ potvrdila Nausch Sluková.

Dlouholetá česká jednička byla pátá na olympijských hrách v Londýně s Kristýnou Kolocovou, v Riu startovala s Barborou Hermannovou, v Tokiu je spolu do soutěže nepustil pozitivní test na covid.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 🌟2Stellar Team🌟 (@2stellarteam)

Se svým manželem a trenérem Simonem Nauschem se pak pustila do projektu s hvězdou šestkového volejbalu a kapitánkou reprezentace Havelkovou. „Všichni jsme věděli, že to bude extrémně náročné. Já se vracela na kurty po porodu, Helča se učila nový sport. Bohužel výsledkový a herní progres nebyl tak rychlý, jak jsme všichni doufali,“ přiznala.

Týmu nehrál do karet ani nový systém světové série, kdy hráčky musely absolvovat nevyzpytatelné kvalifikace na elitní turnaje. „Věřila jsem, že se to zlomí a výsledky na podzim přijdou. Helča ale po posledním turnaji v Lucembursku přišla s tím, že se trápí a rozhodla se, že už nechce v beachi pokračovat. Mrzí mě to,“ přiznala Nausch Sluková.

Co k tomu Havelkovou vedlo? „S Maki a Simonem jsme měli nějaké ambice, ale realita ukázala, že jsme byli od našeho cíle daleko. Přestala jsem mít z volejbalu radost, proto jsem přišla za týmem s tím, že mi tahle mise nedává to, co jsem chtěla a proč jsem na beachvolejbal přešla,“ vysvětluje Havelková.

„Od začátku to pro mě byl boj, který jsem bohužel prohrála. Nic takového mě doteď ve sportovní kariéře nepotkalo,“ popisovala.

Co dál? Obě hráčky si nechávají čas na rozmyšlenou. „Neměla jsem už pocit, že jsem Helenou Havelkovou. Tu chci zase najít. Kde to bude, to se uvidí,“ říká 34letá hráčka. O měsíc starší Nausch Sluková, maminka roční dcery Mayi, je také zatím v plánech opatrná. „Je to příliš čerstvé. Potřebuji si to promyslet,“ vzkazuje.

Reklama

Související témata: