Hlavní obsah

Po dlouhé pauze Jihostroj udržel v lize neporazitelnost

Praha

Ačkoli prohrávali českobudějovičtí volejbalisté v Ostravě 0:2 na sety, dokázali po dlouhé pauze kvůli koronaviru zmobilizovat síly a uhájili v extralize neporazitelnost. V předehrávaném 10. kole, které po pěti týdnech obnovilo díky výjimce z vládních opatření domácí nejvyšší soutěž, otočili nepříznivý vývoj a vyhráli 3:2.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Ostravští čekali na další zápas dokonce sedm týdnů a proti Jihostroji začali skvěle. Hosté se však postupně rozjeli, zlepšili přihrávku a potvrdili roli favorita. Univerzál Filip Rejlek k tomu přispěl 25 body, byť nezačínal v základní sestavě.

Liberec vybojoval tři body v Příbrami i bez trenéra Michala Nekoly, který měl před zápasem a následným odjezdem na Pohár CEV do Rakouska pozitivní test na covid-19. Dukla nicméně i díky 14 bodovým blokům zvládla zápas s posledním týmem tabulky 3:0.

Roli černého koně soutěže potvrdilo Ústí nad Labem, které zdolalo oslabené Kladno 3:0. Hostujícím Orlům kvůli pozitivnímu testu na covid-19, které jsou nyní povinné, chyběli libero Kunc a smečaři Kraffer s Vostárkem. "Libero nahradit bude hodně těžké. To je, jako když sehraný basketbalový tým přijde o rozehrávače," řekl kouč Milan Fortuník.

Kolo zakončí pondělní televizní dohrávka Brno - Zlín. Ženská extraliga se znovu rozjede až za týden.

Výsledky 10. kola extraligy volejbalistů
UNIQA extraliga volejbalistů - 10. kolo:
Příbram - Liberec 0:3 (-26, -21, -18)
Nejvíce bodů: Pavelka 8, Hulpach 7, Böhm a Kuchař po 6 - Štokr a Šulista po 13, T. Kriško 12.
Ústí nad Labem - Kladno 3:0 (23, 24, 20)
Nejvíce bodů: Parraguirre 15, Tibitanzl 13, Kramar 10 - Křesťan 13, Hýský 10, Kyjanica 9.
17:00 Ostrava - České Budějovice,
18:00 Karlovarsko - Beskydy, Odolena Voda - Lvi Praha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.