Hlavní obsah

Po výhře nad Angolou dojde na boj o Peking s Japonkami

MADRID/PRAHA

České basketbalistky porazily v olympijské kvalifikaci snadno také Angolu a prvenství ve skupině B jim přineslo pro páteční boj o postup za soupeře Japonsko.

Článek

„Madridský turnaj se pro nás zatím vyvíjí velmi dobře a bylo by škoda si to pokazit. Děvčata zvládla už dva kroky, teď musí udělat ještě třetí a věřím, že cestu do Pekingu najdou. Angole po senzační výhře nad Argentinou narostlo sebevědomí, začali jsme proti ní ale skvěle a nepřipustili žádné překvapení,“ líčil trenér Jan Bobrovský, jehož tým už ve 4. minutě vedl 13:0.

Reprezentantky pak rychlým protiútokem trestaly časté angolské ztráty míče a těžily i z výborné střelby zdálky, celkem zaznamenaly 10 tříbodových košů. Přesvědčivé vítězství jinak precizně bránícím českým ženám nevzal ani výpadek v druhé části, kdy se nechaly přeskákat pod košem. Ostatní čtvrtiny se však hrály jasně v jejich režii, přičemž taktovku držela úžasná Machová. Poslední desetiminutovku bravurně zvládly i náhradnice.

Kvalifikační turnaj na OH
Česká republika - Angola 86:54
Nejvíce bodů: Machová 21, Večeřová a Mokrošová po 12, Vítečková 10 – Vicenteová 12, Mauriciová a Cardosová po 9, 380 diváků, čtvrtiny 24:9, 14:21, 21:10, 27:14.
Další utkání - skupina A: Lotyšsko–Japonsko 83:69, skupina C: Španělsko–Brazílie 68:71, skupina D: Bělorusko–Tchaj-wan 81:65.
V baráž o Peking se zítra utkají: Česko–Japonsko (v 15 h, ČT 4), Lotyšsko–Angola, Brazílie–Bělorusko, Španělsko–Kuba. Vítězné týmy postoupí, poražené budou o víkendu hrát o poslední volné místo na OH.

Reklama

Související témata: