Hlavní obsah

Porzingis po operaci kolena nestihne začátek sezony NBA

Dallas

Lotyšský basketbalista Kristaps Porzingis nestihne v dresu Dallasu po říjnové operaci pravého kolena úvod příštího ročníku NBA. Mavericks počítají, že 221 cm vysoký podkošový hráč začne s tréninkem na hřišti po Novém roce. Sezona elitní zámořské ligy odstartuje 22. prosince.

Foto: Sport.cz

Lotyšská hvězda Dallasu v basketbalové NBA Kristaps Porzingis.

Článek

"Musíme se ujistit, že je stoprocentně v pořádku, než ho pustíme zpět na hřiště. Rozhodně s tím nebudeme spěchat. Co se týče jeho rehabilitace, máme dlouhodobou vizi," řekl generální manažer Dallasu Donnie Nelson o Porzingisovi, jenž loni v červenci podepsal v texaském klubu pětiletou smlouvu na 158 milionů dolarů.

Pětadvacetiletý Porzingis se zranil v polovině srpna v prvním kole play off proti Los Angeles Clippers. Operaci poraněného menisku se podrobil začátkem října.

Jednu dlouhou pauzu už Porzingis v NBA za sebou má. Ještě coby hráč New York Knicks si v únoru 2018 přetrhl přední zkřížený vaz v levém kolenu a po vynechaném zbytku ročníku a celé sezoně 2018/19 se na palubovku vrátil loni v říjnu už jako hráč Mavericks. V 57 zápasech za Dallas zaznamenal v průměru 20,4 bodu a 9,5 doskoku na utkání.

Reklama

Související témata: