Hlavní obsah

Přísná opatření zabrala. Omikron se nerozšířil a házenkáři už zase trénují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeští házenkáři mohli v Ostravě obnovit přípravu na ME, které pro ně začne už 13. ledna v Bratislavě. Negativně vyšly páteční testy všech reprezentantů, kromě dvou pozitivních případů (hráč a člen realizačního týmu), které jsou známé už od začátku týdne. Díky včasnému záchytu se varianta omikron nerozšířila mezi další členy národního týmu, což po středečních potvrdily i páteční odběry.

Foto: www.handball.cz

Čeští házenkáři se vracejí do přípravy (ilustrační foto)

Článek

Národní tým za přísných epidemiologických opatření už zase společně trénuje. „Chtěli jsme se poučit z chyb z minulého roku, proto jsme nasadili tvrdší opatření. Jsme opravdu rádi, že přetestování potvrdilo správnost nastaveného režimu. Kluci mohou opět trénovat," komentuje prezident svazu Ondřej Zdráhala.

Obdobnou situaci zažil před rokem jako hráč, Česko tehdy kvůli koronavirové nákaze neodjelo na MS do Egypta. „

Víme, že pro trenéra i tým byla nastavená přísná opatření komplikací. Učinili jsme je preventivně. Považovali jsme za důležité přerušit na tři dny společný trénink a všechny hráče izolovat, což se ukázalo jako správná cesta. Vir by se jinak mohl dál šířit, což by ohrožovalo odjezd mužstva na mistrovství Evropy," přiznal Zdráhala a potvrdil, že nadále je testováno také čtrnáct dalších hráčů širší nominace, kteří budou v případě problémů spojených s koronavirem připraveni zasáhnout do šampionátu.

V následujících šesti dnech by měl výběr trenéra Rastislava Trtíka stihnout osm až devět tréninků. Nominace, do níž se vedle pozitivně testovaného hráče nevejdou ještě dvě jména, má být oznámena v pondělí. Do slovenské metropole jako dějiště evropského šampionátu se český tým přesune 11. ledna.

Reklama

Související témata: