Hlavní obsah

Pro beachvolejbalistky Hermannovou a Štochlovou je 17. místo na ME zklamání

Při předloňské společné premiéře na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni vybojovaly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nečekané deváté místo. Od té doby se vypracovaly do pozice českých jedniček, z turnajů světového okruhu se třikrát vracely s medailí, naposledy před necelými dvěma týdny díky bronzu v Edmontonu. I proto odjížděly na další ME do rakouské metropole s vyššími cíli. Dnešní porážka s Litevkami Monikou Paulikieneovou a Ainou Raupelyteovou, po které obsadily 17. místo, je pro ně zklamání.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Hermannová (vpravo) a Marie-Sára Štochlová v utkání se Švýcarkami.

Článek

"Pro předkolo jsme sem určitě nejely, na druhou stranu holky hrály hezký volejbal. Už s nimi máme dva zážitky z letošní sezony a vypadaly dost podobně," řekla ČTK Hermannová. "Nepodařilo se nám rychle zareagovat na jejich útočnou taktiku. Je to škoda, protože svoje šance jsme měly, akorát jsme je nevyužily," dodala Hermannová po třetím tie-breaku ve třetím zápase. Češky uspěly jen v jediném.

"Jak ve druhém, tak ve třetím setu jsme měly spoustu šancí na rukou i v obraně, ale pak jsme si ty bodovky jedna jak druhá neodskládaly. Ve třetím setu to od nás byly školácké chyby, za které pak člověk platí," dodala Štochlová, která v závěru po timeoutu soupeřek zkazila servis. Konec nadějí znamenal za stavu 12:13 sporný míč, po kterém Češky reklamovaly aut soupeřek, ale rozhodčí po kontrole stopy míče přisoudil bod Litevkám.

"Výsledkově spokojené nejsme, je na čem pracovat, víme na čem. Bohužel opakujeme stejné chyby v každém zápase, což budeme chtít eliminovat," prohlásila dvaatřicetiletá Hermannová, pro kterou to byl už osmý evropský šampionát. "Určitě jsme od toho chtěly víc, na druhou stranu ve všech zápasech to bylo o naší hře spíš než o hře soupeřek, což je vlastně pozitivní. Můžeme si to sepsat na papír a jet to domů trénovat," doplnila o osm let mladší Štochlová.

Ve Vídni se přitom Češky necítily hůř než před pár dny v Kanadě, kde v silné konkurenci vybojovaly bronz. "Fyzicky na tom jsme obě jako v Edmontonu, jenom to od nás tady nebylo dobře odehrané po technicko-taktické stránce. Já na sobě cítím, že jsem hrála méně odvážně než v Kanadě. Spadla jsem trochu zpátky do své stereotypní hry, kterou ode mne týmy na téhle úrovni moc dobře znají," prohlásila Hermannová.

České jedničky teď plánují měsíc v Česku, během kterého odehrají turnaj světového okruhu Pro Tour Futures v Brně a mistrovství republiky v Praze. Na podzim je čekají turnaje světového okruhu, které budou klíčové směrem k olympijské kvalifikaci. "Je to trochu promrhaná šance získat body, na druhou stranu nám to do žebříčku nic neubírá, což je taková náplast na bolest," uzavřela Hermannová účinkování na turnaji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.