Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky vyhrály posedmé za sebou Český pohár, i muži Liberce trofej obhájili

České Budějovice
Aktualizováno

Prostějovské volejbalistky vyhrály posedmé za sebou Český pohár, ve finále zdolaly Olymp 3:1 a na domácí scéně zůstaly v sezóně neporažené. Hráči Dukly Liberec obhájili trofej poté, co ve finále porazili Příbram 3:0. Český pohár získali podeváté, z toho popáté za posledních osm sezón.

Článek

Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady vládnou s bilancí 21-0 extralize, v níž rovněž obhajují titul, v poháru ztratily ve čtvrtfinálovém i semifinálovém dvojzápasu vždy jen jeden set. Olymp, jejich nejvážnější konkurent posledních let, ale dokázal finále notně zdramatizovat.

Po zisku druhé sady měly Pražanky blízko k úspěchu i v třetím dějství, ale v koncovce podlehly 25:27. Podobně pak favorita pozlobily ve čtvrtém setu, ale nakonec jim nestačil ani čtyřbodový náskok a prohrály týmž poměrem.

Oba týmy se v pohárovém finále utkaly i před rokem, Prostějov tehdy nad Olympem zvítězil rovněž 3:1.

Příbram v pondělním semifinále nečekaně vyřadila domácí České Budějovice a rozhodně se s tím nehodlala spokojit. První i druhý set zápasu s libereckými obhájci trofeje dovedli Středočeši až do dramatické koncovky, tu ale v obou případech zvládl vedoucí celek extraligové tabulky.

Třetí set pak Dukla vyhrála 25:20 a mohla slavit. "Nebylo to vůbec jednoduché utkání, museli jsme v semifinále i ve finále vyvinout maximální úsilí, abychom vyhráli. Jsme rádi, že jsme oba zápasy ve Final Four zvládli," pochvaloval si liberecký kouč Michal Nekola.

Finále Českého poháru ve volejbalu v Č. Budějovicích:
Ženy:
Prostějov - Olymp Praha 3:1 (17, -21, 25, 25),
Muži:
Liberec - Příbram 3:0 (28, 26, 20),

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.