Hlavní obsah

Prvenství hodně bolelo, přiznala královna Beach Series Kvapilová

Praha

Díky dvěma titulům z posledních turnajů se Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou staly královnami Beach Series. Pár, který se o celkový triumf podělil s dvojicí Štochlová, Maixnerová, ale prvenství hodně bolelo. „Pět turnajů v pěti týdnech se ukázalo jako poměrně těžký úkol. Stálo nás to hodně sil. Zápasů bylo mnoho, často šly rychle za sebou, což vedlo k občasným výpadkům. Na to, jak jsme to zvládly, jsem proto velmi pyšná," uvedla Kvapilová.

Foto: Václav Kohelka

Díky dvěma titulům z posledních turnajů se Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou staly královnami Beach Series.

Článek

Dvě první a dvě druhá místa z pěti akcí. Bilance Kvapilové s Kubíčkovou v Tipsport Beach Series Českého poháru je obdivuhodná. V čem byla jejich síla? „Určitě v útoku na síti. Obě máme dobrý výskok a umíme tvrdě zasmečovat, což nám pomohlo především v posledních dvou turnajích k vítězství," prozradila Kvapilová.

Úřadující vicemistryně republiky těží z povedených přípravných kempů, které letos absolvovaly na Tenerife a v Austrálii. Přesto jim série dala zabrat. „Ještě teď jsem dost unavená. Myslím, že jsme za pět týdnů odehrály okolo 29 zápasů, to už je pořádná porce. Naše příprava se musela kvůli koronavirové krizi trochu přizpůsobit. Proto teď ještě nejsme v top zápasové formě, ale spíš v přípravné fázi," vysvětlila Kvapilová.

Zápasy si ale obě moc užívaly. „Konečně jsme si pořádně zahrály. Nejistota s turnaji především na mezinárodní scéně byla trochu ubíjející. Skvělé bylo také to, že jsme mohly hrát doma, před svými rodinami, přáteli a fanoušky. Za normálních okolností se nám toto podaří tak jednou až dvakrát do roka," usmála se.

Nyní čeká úspěšnou dvojku exhibice na Slováckém létu. A jaké jsou další hlavní plány pro letošní rok? „Určitě se chceme zúčastnit mistrovství České republiky a možná i MČR klubů. Ohledně zahraničních turnajů je vše stále ještě nejisté. Na podzim 2020 by se měly konat první velké turnaje FIVB, ale nic není potvrzené. Všechno je ve hvězdách. Proto se více soustředíme na sezonu 2021, která je důležitá pro kvalifikaci na OH v Tokiu," dodala v tiskové zprávě pro média Kvapilová.

Reklama