Hlavní obsah

Ruský trenér ji nazval opicí. Kubánská volejbalistka se rozhodla v Jekatěrinburgu skončit

Kubánská volejbalistka Ailama Cesé Montalvová se rozhodla opustit Uraločku Jekatěrinburg poté, co o ní během finále ruské ligy trenér soupeře mluvil jako o opici. O jejím odchodu informovala agentura RIA Novosti s odkazem na generální ředitelku klubu Valentinu Ogijenkovou.

Kubánská volejbalistka Ailama Cesé Montalvová.

Článek

Rasistický incident se odehrál v rozhodujícím pátém utkání finálové série v Kaliningradu. Při jednom z oddechových časů si kouč domácího Lokomotivu Andrej Voronkov vzal stranou jednu z hráček Valerii Zajcevovou a vyčítal jí: "Proč ji pořád chytáš? Proč pořád chytáš tu opici?" Televizní kamery jeho výrok zaznamenaly.

Olympijská vítězka ze Soulu a bývalá mistryně světa Ogijenková po zápase označila Voronkovova slova za mezinárodní skandál a uvedla, že se čtyřiapadesátiletý kouč musí Montalvové omluvit. Trenér se dosud nevyjádřil. Kaliningrad vyhrál zápas 3:2 a získal titul.

Montalvová už se rozloučila s Jekatěrinburgem a jeho fanoušky na sociálních sítích. "Díky Uraločce za šanci hrát za tak skvělý klub, díky holkám za všechny společné chvíle a fanouškům, že nás vždy podporovali. Nikdy na ty časy nezapomenu. Zůstane to v mém srdci navěky," uvedla jednadvacetiletá hráčka.

Reklama