Hlavní obsah

Slovensko chce spolu s Českem kandidovat na ME házenkářů 2022

Bratislava

Slovenský házenkářský svaz se chce společně s Českem ucházet o pořádání mistrovství Evropy mužů v roce 2022. Podle prezidenta svazu Jaroslava Holeši by se finálová část šampionátu uskutečnila v Česku, neboť Slovensku chybí hala s dostatečnou kapacitou.

Foto: Sport.cz

Český házenkář Filip Jícha (vlevo) v kvalifikačním duelu proti Belgii.

Článek

Ano, ta zpráva je pravdivá a společná česko-slovenská kandidatura má mojí plnou podporu," uvedl pro ČTK prezident Českého svazu házené Aleš Pospíšil. "S kým jiným než se Slovenskem bychom měli kandidovat? Vždyť máme společnou bohatou házenkářskou minulost. Je to první a zřejmě jediná možnost, jak tak významný turnaj na území České republiky uspořádat. Věřím, že nové vedení Českého svazu házené, které vzejde z únorových voleb, bude na kandidatuře dále pracovat," dodal.

"Samostatně kandidovat nemůžeme, proto musíme počkat na únorové volby v českém svazu, abychom se s novým vedením dohodli na společném postupu. Ale předběžná dohoda existuje," citovala Holešu slovenská média.

Na Slovensku by se zápasy ME hrály v Bratislavě a v Košicích. "Na základní skupinu potřebujeme halu s minimální kapacitou 5000 a na semifinálovou 10 000 míst. To splňujeme," dodal prezident slovenského svazu. O pořadateli turnaje se rozhodne v příštím roce na kongresu Evropské házenkářské federace v Rakousku.

Nejbližší ME mužů se bude hrát v lednu v Polsku, další pak o dva roky později v Chorvatsku. Šampionát v roce 2020 uspořádají společně Rakousko, Norsko a Švédsko. V Česku ani na Slovensku se ME házenkářů ještě nekonalo.

Reklama

Související témata: