Hlavní obsah

Šotola se s Berlínem chystá na čtvrtfinále volejbalové Ligy mistrů

Univerzál Marek Šotola se s týmem Berlín Recycling Volleys chystá na čtvrtfinále Ligy mistrů, v němž čeká italská Perugia. V tiskové zprávě si český volejbalista pochvaloval atmosféru v německém klubu, kde hraje pravidelně.

Foto: archiv Marka Šotoly

Univerzál Marek Šotola se s týmem Berlín Recycling Volleys chystá na čtvrtfinále Ligy mistrů

Článek

V Lize mistrů třiadvacetiletý Čech nastoupil v sedmi zápasech a je se 146 body druhým nejproduktivnějším univerzálem v tomto ročníku. O čtyři body více nasbíral v dresu Kedzierzyna-Kožle Polák Lukasz Kaczmarek, jenž ale odehrál o dva zápasy více.

Šotola by se rád prosadil i proti Perugii, kterou Berlín přivítá v prvním zápase na domácí palubovce. "Chci se proti nim ukázat. Nejvíce se těším na Wilfreda Leóna, nejlepšího smečaře světa. Budeme spoléhat na skvělou přípravu a náš kolektiv," řekl Šotola, který v Berlíně působí druhou sezonu. "Samozřejmě už máme načrtnuté strategie, jak na Leóna. Budeme se jim snažit vyrovnat hlavně servisem, který se nám celkem letos daří," doplnil.

Foto: Berlín Recycling Volleys

Takhle si volejbalista Marek Šotola užíval v Německu radost z titulu.

Před aktuální sezonou se tým trochu obměnil. "Přišli dva noví nahrávači, některé naše hvězdy naopak odešly. Noví hráči ale hned zapadli, začalo se nám dařit," pochvaloval si. Berlín vyhrál Superpohár i národní pohár a je v čele nejvyšší německé soutěže.

Atmosféře v klubu prospívá přístup vedení. "Je velký apel na to, abychom se mezi sebou bavili a měli v kolektivu přirozeně dobré vztahy. Když mají v Berlíně zájem o nějakého hvězdného hráče a doslechne se o něm, že třeba někde nezapadl do týmu, tak ho nevezou. Například si nevybírají velké introverty nebo konfliktní jedince," přiblížil Šotola.

I díky tomu kolektiv funguje, spoluhráči mají přátelské vztahy i mimo palubovku. "Po trénincích jsme spolu často, chodíme na společné večeře nebo například na bowling. Když byl světový šampionát ve fotbale, dívali jsme se společně. Je to skvělé, jak si spontánně rozumíme," liboval si nadějný český volejbalista.

V létě by si rád plnil reprezentační povinnosti při Evropské lize, mistrovství Evropy nebo kvalifikaci o mistrovství světa. "Máme ale silné univerzály - Jan Hadrava, Michal Finger, Patrik Indra a já. Musíme se porvat o sestavu, těším se na to," dodal.

Reklama

Související témata: