Hlavní obsah

Stříbro bylo neúspěchem, o to víc toužíme konečně po titulu, říká trenér libereckých volejbalistů Nekola

Liberec

Prolomit „stříbrné“ prokletí a konečně vyhrát titul v extralize. Se stejným cílem jako v předešlých letech půjdou do nového soutěžního ročníku volejbalisté Dukly Liberec. A to bez pěti zkušených hráčů, které se pokusí nahradit noví borci na soupisce. Trenérem ale zůstává Michal Nekola, jenž se chystá už na svou šestou sezónu v řadě na lavičce libereckého klubu.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola

Článek

„Zklamání z nevydařeného finále nás stále pronásleduje. Byly to hořké chvilky. Ale už s tím nic nenaděláme. S Duklou jsem byl třikrát druhý, jednou třetí a nepřestávám věřit, že společně dosáhneme na vrchol. Musíme pro to hodně udělat a chceme vycházet už ze současné přípravy," svěřil se Nekola.

V kádru už nefigurují Hadrava, Beer, Hýský, Burrow i Řezníček. Prvně tři jmenovaní se po skončení smlouvy rozhodli pro zahraničí, Američan Burrow míří do Odolena Vody a Řezníček ukončil kariéru.

Nejvíc bude chybět Hadrava

„Především nám asi bude chybět Hadrava, nejvíce bodující hráč extraligy," řekl kouč na adresu dosavadního lídra týmu. „Beer s Hýským si na závěr působení v Dukle zahráli i za českou reprezentaci ve Světové lize, takže to byla svým způsobem i dobrá vizitka Liberce," uvedl Nekola, který zabudovává do sestavy nové hráče.

„Polák Patucha přichází z Francie a momentálně je v rekonvalescenci po zranění. A posilou je i slovenský reprezentant Tomáš Kriško z Myjavy. Jde jen o shodu jmen s českým reprezentantem Michalem Kriškem z Budějovic, nejsou v příbuzenském vztahu. Kádr doplnili i Fučík, Galabov a Ducháč. Celkem máme dvanáct hráčů a to je dostatečná šíře pro sezónu," upřesnil trenér.

Liberečtí zvolili klasickou přípravu. „Po kondičním soustředění v Harrachově jsme přešli na volejbalovou složku tréninku. Už pracujeme s míčem a dobrou prověrkou je domácí turnaj za účasti Budějovic, nově vzniklého klubu VK Karlovarsko, švýcarského Näfelsu a polského Štětína. Poté jedeme na turnaj do Polska. Čekání na extraligový start do poloviny října je dlouhé, ale pak se nám to rozjede naplno," připomněl Nekola, že Dukla se pokusí na podzim uspět i v Poháru CEV.

„Narazíme na francouzské Toulouse, kde působil náš nejzkušenější hráč Lubomír Staněk. Určitě nám řekne svoje poznatky o týmu, který bude v tomto pohárovém dvojzápase favoritem," dodal liberecký trenér.

Reklama

Související témata: