Hlavní obsah

Těším se na každý zápas i trénink, říká nový kouč Sanders o Pardubicích

Josef PešoutSport.czPrávo

Nejvyšší basketbalová soutěž mužů si zvyká na to, že v ní působí americký trenér. Dosavadní rozehrávač Levell Sanders se totiž stal hlavním koučem týmu Pardubic. „Sbírám zkušenosti a chci se zlepšovat,“ svěřil se v rozhovoru pro Sport.cz bývalý vynikající hráč, jenž se v nové roli chystá s klubem na blížící se play off.

Foto: Josef Pešout, Právo

Levell Sanders

Článek

Co vás zatím nejvíc zklamalo a naopak potěšilo?

Vedl jsem tým už ve třech zápasech a nemám žádné zklamání. Všechno, co prožívám, je pro mě zkušenost. Těším se na každé utkání i trénink.

Minule jste hladce vyhráli v Ústí nad Labem.

Nebyl to lehký zápas, i když jsme uspěli. To platí ale o všech zápasech v lize. Jsem rád, že náš tým má sebevědomí a snad začínáme hrát lepší basketbal.

Do týmu přišel na post rozehrávače Lamb Autrey. Jak jste s ním spokojen?

Loňskou sezónu hrál za Jindřichův Hradec, naposledy byl ve Finsku. Věděli jsme o něm, že je dobrým hráčem a zatím to potvrzuje. Další posily nehledáme. Momentálně jsme kompletní.

Přechodem na trenérskou dráhu jste zakončil vlastní hráčskou kariéru, nebo počítáte s případným návratem na hřiště?

Už nenastoupím. Vážím si toho, že jsem dostal nabídku na pozici trenéra. Chtěl bych se neustále zdokonalovat a být nejlepším trenérem, jak jen to bude možné (úsměv).

Máte nějaký trenérský vzor?

Hodně čerpám od hlavního trenéra Harvard University, který byl mým prvním koučem v Seton Hall University. Když se dozvěděl, že jsem se stal trenérem Pardubic, tak mi hned volal.

S čím jdou Pardubice do druhé poloviny sezóny?

V sobotu hrajeme s Prostějovem. Musíme se připravovat a předvádět to, co umíme. Pak to bude v pořádku. Cílem je samozřejmě úspěch v play off.

Reklama