Hlavní obsah

Těžká práce pro favorita! Nymburk zdolal v semifinále Olomoucko až v prodloužení

Basketbalisté Nymburka vybojovali vítězství i ve druhém semifinále NBL, výhru 88:78 nad Olomouckem ale tentokrát zachraňovali až v prodloužení. Obhájci ligového titulu stejně jako v úvodním duelu od počátku zápasu dotahovali manko a neporazitelnost v této sezoně nakonec uhájili až v nastavení.

Foto: Šváb Nymburk/David Basketbal ČEZ, ČTK

Michael Myers z Nymburka se snaží prosadit pod košem Olomoucka

Článek

"Nebyl to asi nejkvalitnější zápas a nejpohlednější, ale byl to zápas, na který může být liga pyšná. Dva týmy se rvaly o vítězství," řekl trenér Nymburku Oren Amiel. "Tohle je play off a musíš umět vyhrát. My to nakonec dokázali a teď jedeme do Prostějova," dodal.

Nymburk prohrál první čtvrtinu o sedm bodů a krátce do vedení se dostal až v polovině druhé části, poločas ale o tři body vyhrálo Olomoucko. Těsné vedení uhájili hosté i ve třetí čtvrtině a o vítězi nerozhodla ani vyrovnaný závěr. Za stavu 73:73 mohl rozhodnout Bracey Wright, jeho tříbodový pokus ale v koši neskončil.

V prodloužení už domácí překvapení nepřipustili a postupně zvyšovali náskok až na konečných deset bodů. "Nic jiného mi nezbývá než pogratulovat Nymburku. Vyhrál zaslouženě, protože měl lepší koncentraci v prodloužení, my už ho nedokázali odehrát tak koncentrovaně jako předchozích 40 minut. Oproti prvnímu utkání jsme se poučili, vydrželi jsme v koncentraci 40 minut, ale to prodloužení už jsme nezvládli," konstatoval trenér Olomoucka Predrag Benaček.

Úřadující mistry střelecky táhnul Michale Myers, který si připsal 19 bodů a přidal šest doskoků. Jaromír Bohačík měl 14 bodů a sedm míčů doskočil. Nejlepším střelcem Olomoucka byl s 18 body Lukáš Palyza.

Semifinále play off ligy basketbalistů - 2. zápas:
Nymburk - Olomoucko 88:78 po prodl. (13:20, 31:34, 54:56, 73:73)
Nejvíce bodů: Myers 19, J. Bohačík 14, Wright 13, Lawrence 11, Davis 10 - Palyza 18, Pelko 13, Douglas 12, P. Bohačík a Dunans po 11. Stav série 2:0.

Reklama

Související témata: