Hlavní obsah

Tragická smrt! Mistryně Ruska Divaková vypadla z okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 29 let v pondělí tragicky zemřela ruská házenkářka Viktorija Divaková. Podle ruských médií vypadla z okna svého bytu v osmém patře komplexu v Astrachani a těžkým zraněním podlehla ještě před příjezdem záchranky. Okolnosti smrti trojnásobné šampionky země vyšetřuje policie.

Ilustrační foto.

Článek

Divaková pocházela ze sportovní rodiny, její otec hrával fotbalovou ligu za Rotor Volgograd. Viktorija začínala s házenou rovněž ve Volgogradu, odkud se přesunula do celku Dynamo Sinara, s nímž získala tři domácí tituly. Později působila v týmu Kubaň Krasnodar, hrávala ale také v Německu (Halle Neustadt), Francii a úspěchy sbírala i v běloruském Gomelu. V roce 2009 se stala juniorskou vicemistryní Evropy.

Od roku 2021 působila v celku Astrachanočka, poslední utkání odehrála v neděli proti CSKA.

Zahraniční média připomínají množící se sérii úmrtí známých osobností v Rusku za neobvyklých okolností po zahájení války na Ukrajině, ruské zdroje většinou hovoří o nešťastné náhodě, stejně jako v případě Divakové. Vyšetřovatelé nenalezli žádný vzkaz na rozloučenou. Podle serveru championat.ru si elitní házenkářka v den své smrti zakoupila v 11:00 hodin kotě a svým mazlíčkem se na sociálních sítích pochlubila spoluhráčkám i fanouškům. Odpoledne po 14:00 byla nalezena mrtvá. 7. května by oslavila třicátiny.

Reklama

Související témata: