Hlavní obsah

Trenér Nymburku Ginzburg: Porazit španělský klub je pocta

SEVILLA

Obrovské vítězství. Tak hodnotí trenér basketbalistů Nymburka Ronen Ginzburg úterní výhru v Evropském poháru ULEB na palubovce favorizované Sevilly 89:68. Nymburku hrozilo vyřazení, avšak po této jasné výhře má naopak blízko k postupu. "Pro nás je to obrovské vítězství. Porazit španělský klub je pro Nymburk pocta. Zvláště tímto způsobem," radoval se po zápase Ginzburg.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Chester Tre Simmons přechází přes Morra ze Sevilly.

Článek

"Hráli jsme velmi dobře. Od začátku jsme byli hodně koncentrovaní. Hráči chtěli vyhrát a na jejich výkonu to bylo znát. Rozhodující bylo, že jsme nedělali chyby a neztráceli míče tak, jako v prvním vzájemném duelu," dodal.

Naopak v Seville zavládlo velké zklamání. Zatímco venku v Pardubicích nad Nymburkem vyhrála jasně o 16 bodů, tentokrát zcela propadla. Přitom výhra ji posunovala dál a i porážka o méně než 16 bodů by jí dávala dobré naděje. Teď jí nezbývá než v závěrečném utkání porazit Hapoel Jeruzalém minimálně o pět bodů a doufat, že Riga nevyhraje nad Nymburkem. "Měli jsme šanci si zajistit postup už teď. Místo toho se musíme snažit a ukázat proti Hapoelu odlišnou tvář, než jakou jsme ukázali proti Nymburku," nabádá trenér Sevilly Joan Plaza.

Úterní výkon svých svěřenců hodnotil velmi kriticky. "Hráli jsme příšerně a porážku si zasloužili. Každý tým má jednou za čas špatný den a ten náš přišel dnes. Mysleli jsme si, že dokážeme hrát lépe. Může se prohrát, ale ne tímto způsobem," prohlásil Plaza, podle kterého na tým zřejmě dolehl náročný program. "V poslední době jsme tvrdě dřeli ve španělské lize a nebyli jsme schopní během 72 hodin zopakovat stejně kvalitní výkon," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.