Hlavní obsah

Univerzál Hadrava se po roční pauze vrací do volejbalové reprezentace

Univerzál Jan Hadrava se po roční pauze vrací do volejbalové reprezentace. Čtyřnásobný nejlepší český volejbalista roku se k týmu připojí nejdříve 17. července. Na Evropskou ligu, která začne na konci května, jsou v mužském i ženském týmu připraveny nové tváře. Širší nominace národních týmů zveřejnil Český volejbalový svaz v tiskové zprávě.

Foto: Český volejbal

Český volejbalista Jan Hadrava.

Článek

V širších nominacích je pětadvacet mužů a devětadvacet žen. Vedle zkušených opor trenéři zařadili také mladé naděje. "Letos mají před sebou naše reprezentační týmy tři vrcholy. První z nich je blížící se Evropská zlatá liga, kde obhajujeme stříbrné medaile žen a zlato mužů," uvedl manažer seniorských národních týmů Miloslav Javůrek.

Za důležitější ale označil další dvě akce v obou kategoriích, evropské šampionáty a kvalifikační turnaje pro postup na olympijské hry. "Nicméně i v Evropské lize se budeme snažit loňské pozice obhájit. Vytvořili jsme širší nominace a zlatou ligu využijeme jako přípravu na ten hlavní vrchol, kterým bude mistrovství Evropy. Chceme proto dát šanci i novým tvářím, abychom postupně výběry zúžili na nejsilnější sestavy, které budou v září a říjnu bojovat o evropské medaile a postup do Paříže," dodal Javůrek.

Širší nominace volejbalové reprezentace Česka pro rok 2023:
Muži
blokaři: Adam Zajíček, Petr Špulák, Lukáš Trojanowicz, Josef Polák, Jakub Klajmon; libera: Daniel Pfeffer, Milan Moník, Michael Kovařík
nahrávači: Luboš Bartůněk, Jiří Srb, Pavel Bartoš, Šimon Bryknar, Jakub Janouch;
smečaři: Jan Galabov, Daniel Čech, Lukáš Vašina, Martin Licek, Adam Bartoš, Jan Svoboda, Jiří Benda;
univerzálové: Marek Šotola, Jan Hadrava, Michal Finger, David Kollátor, Patrik Indra
Trenér: Jiří Novák.

V mužském výběru Jiřího Nováka jsou z mladíků například dvacetiletý blokař Jakub Klajmon, stejně starý univerzál David Kollátor nebo o rok mladší nahrávač Šimon Bryknar.

Ženy
blokařky: Ela Koulisiani, Lucie Blažková, Magdaléna Jehlářová, Elen Jedličková, Veronika Jandová; libera: Daniela Digrinová, Veronika Dostálová, Tereza Slavíková, Adéla Stavinohová, Adéla Chevalierová
nahrávačky: Tiziana Baumruková, Kateřina Valková, Květa Grabovská, Kateřina Pelikánová
smečařky: Lucie Kalhousová, Eva Hodanová, Andrea Kossányiová, Michaela Mlejnková, Denisa Pavíková, Magdalena Bukovská, Kateřina Kuníková, Josefína Smolková, Eva Svobodová, Sarah Cruz;
univerzálky: Caroline Formánková, Monika Brancuská, Gabriela Orvošová, Gabriela Kopáčová, Klára Žarnovická.
Trenér: Jannis Athanasopulos.

V širším kádru ženské reprezentace je dokonce šest dívek, kterým ještě nebylo dvacet let. V týmu Jannise Athanasopulose dostanou šanci mimo jiné čerstvě sedmnáctiletá smečařka Josefína Smolková nebo její vrstevnice na postu univerzálky Caroline Formánková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.