Hlavní obsah

Ve finále ligy amerického fotbalu NFL se utkají Denver a Seattle

Denver

Ve finále ligy amerického fotbalu NFL se utkají Denver Broncos a Seattle Seahawks. Teprve podruhé za posledních 20 let si tak Super Bowl zahrají dva nejvýše nasazené celky. Oba týmy měly v základní části sezóny bilanci 13 výher a 3 porážek.

Foto: David Ryder, Reuters

Quarterback Seattlu Seahawks Russell Wilson (vlevo) opuští hřiště se spoluhráčem Richardem Shermanem.

Článek

Denver si zahraje o trofej Vince Lombardiho poprvé od roku 1998 a posedmé v historii, přičemž jen Dallas a Pittsburgh byly ve finále častěji, a to osmkrát. Broncos v čele s hvězdným quarterbackem Peytonem Manningem v play off nejprve vyřadili San Diego a v nočním semifinále také New England Patriots (26:16), tedy soupeře, který přivodil Denveru jednu ze tří proher v základní části.

Tentokráte však Manning zastínil dalšího hvězdného rozehrávače Toma Bradyho od Patriotů, když naházel 400 yardů a přihrál na dva touchdowny. Brady se prosadil až v poslední čtvrtině, kdy už Denver vedl 23:3. "Payton hrál dnes skvěle," přiznal Brady.

Ve finále tak vyzve nejlepší útok soutěže nejlepší obranu v podobě Seattlu, který se do Super Bowlu probojoval podruhé v historii. V roce 2006 podlehl Pittsburghu. Cestou do finále vyřadili Seahawks New Orleans a San Francisco (23:17), když skóre otočili touchdownem v poslední čtvrtině. Celkem v této sezoně Seattle dovolil soupeřům v průměru jen 14,4 bodu na zápas.

Finále je na programu 2. února na stadionu New Yorku Giant, tedy domovském stánku Eliho Manninga, bratra quarterbacka Denveru. Payton se může na svého mladšího bratra dotáhnout, protože dosud má jen jeden mistrovský prsten ze sezony 2006, zatímco Eli má už dva.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články