Hlavní obsah

Veselého ve Fenerbahce nově povede Aleksandar Djordjevič

Novým trenérem basketbalisty Jana Veselého ve Fenerbahce Istanbul se stal během olympijských her slavný Srb Aleksandar Djordevič. K tureckému účastníkovi Evropské ligy se třiapadesátiletý kouč přesunul po tříletém působení ve Virtusu Boloňa, s kterým v roce 2019 vyhrál Ligu mistrů. Nahradil krajana Igora Kokoškova, který se s klubem už po prvním roce původně tříleté smlouvy dohodl na ukončení spolupráce kvůli nabídce angažmá asistenta v Dallasu v NBA. Také Djordevič podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Srb Aleksandar Djordevič povede basketbalisty Fenerbahce Istanbul

Článek

Djordjevič v minulosti Euroligu vyhrál jako hráč Partizanu Bělehrad, jako kouč už v soutěži vedl Olimpii Milán a Panathinaikos Atény, působil i v Benettonu Treviso a Bayernu Mnichov.

V letech 2013 až 2019 byl hlavním trenérem srbské reprezentace, s kterou vybojoval stříbrné medaile na olympijských hrách (2016), mistrovství světa (2014) i evropském šampionátu (2017). Bývalý elitní rozehrávač s někdejší jugoslávskou reprezentací vyhrál MS v roce 1998, třikrát ME a na OH v Atlantě získal stříbro.

Fenerbahce v minulém ročníku Euroligy postoupilo do play off ze sedmého místa a v prvním kole vypadlo s CSKA Moskva. V domácí soutěži obsadilo druhé místo po finálové porážce od městského rivala Anadolu Efes, který předtím ovládl i Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: