Hlavní obsah

Veselý si v předvánočním zápase Evropské ligy poranil kotník

Basketbalista Jan Veselý nedohrál čtvrteční zápas Fenerbahce Istanbul v Evropské lize na palubovce francouzského Villeurbanne kvůli zranění. Podle klubového webu má výron v pravém kotníku a poraněné vazy. O délce léčby a jeho absenci bude jasněji po důkladnějším vyšetření, které český reprezentant podstoupí po návratu do Turecka.

Foto: Twitter

Český basketbalista Jan Veselý

Článek

Veselý odehrál ve čtvrtek jen necelých 20 minut, během kterých zaznamenal pět bodů i asistencí a tři doskoky. V poslední čtvrtině už do hry nezasáhl. Fenerbahce prohrálo těsně 82:84, neuspělo po sérii čtyř vítězství a muselo Villeurbanne přepustit deváté místo v tabulce. Další euroligový zápas sehraje istanbulský tým 29. prosince proti Realu Madrid.

Jednatřicetiletý český pivot je tahounem Fenerbahce. Ze 17 odehraných zápasů v prestižní soutěži má průměry 13,4 bodu a 5,9 doskoku a je v obou statistikách nejlepším hráčem týmu.

Další nepříjemností pro Fenerbahce je zranění jiné opory Nanda de Cola. Francouzský rozehrávač utrpěl ve čtvrtečním utkání v Lyonu zlomeninu záprstní kosti na levé ruce.

Reklama